Об`єктивний інформаційний канал
для професіоналів галузі

Фармацевтична галузь/ Pharmaceutical Industry review, 2021, №4 (87) серпень

Надійна упаковка – шлях до інновацій

Італійська компанія OMAG з 1973 р. розробляє і виробляє горизонтальні та вертикальні пакувальні машини, призначені для фармацевтичної, харчової, хімічної галузей промисловості, а також створює індивідуальні рішення для фасування різних видів порошкоподібних, сипучих, рідких і пастоподібних продуктів, таблеток і капсул у 3- і 4-шовні пакети саше, стік і дой-пак.

Більше 45 років технічного досвіду гарантують розробку рішень, оптимізованих відповідно до виробничих запитів замовника: кожна машина може бути оснащена різними дозувальними приладами, укомплектована роботизованими системами, машинами для пакування в картонні пачки та короби.

Союз талановитих інженерів, помножений на завзятість і надію, втілився в OMAG. Уже багато років компанія дотримується принципів чесності і надійності, як сама дружба між її засновниками. Все почали троє друзів, яким було трохи більше двадцяти понад 40 років тому. З пристрастю до механіки і великим прагненням до нового вони орендували гараж і зробили в ньому майстерню. Проводячи в ній дні і ночі, друзі розробляли пакувальне обладнання для одного промислового замовника, якому потрібне було нове потужне устаткування. У молодих інженерів вийшла революційна машина, і контракт на її поставку був підписаний.

З того часу стратегія компанії полягає в індивідуальному підході до кожного клієнта, у проєктах, «зшитих під розмір» замовника, як зручний костюм. Завжди орієнтована на продуктивність та гнучкість, OMAG також націлена на надійність. Ось чому її спеціалісти проаналізували одну із флагманських машин CS/10 для упаковки продукту в стік, щоб оцінити загальний профіль надійності та визначити вплив діяльності на навколишнє середовище на всіх етапах виробництва. Компанія створює власні рішення з дизайном, який передбачає використання перероблених компонентів, з метою досягнення «майже нульових відходів» із точки зору економіки. Крім того, компанія OMAG використовує високоефективні рішення, як-от безщіткові двигуни Schneider Electric, що забезпечує економію енергії на 20%.

OMAG постійно застосовує результати досліджень та розробки у сфері дизайну: модульність груп, що входять до складу пакувальної машини, спрощує будь-який ремонт, заміну та очищення компонентів. Уже багато років OMAG співпрацює зі Schneider Electric на ґрунті довіри, двостороннього обміну навичками та доступності. В особі Schneider Electric компанія OMAG знайшла партнера, який здатний підтримувати усі виробничі процеси за допомогою спеціалізованих інструментів та аналізує процес, пов’язаний з конструкцією машини (включаючи аспект ланцюга поставок). Результати такої співпраці стали основою глибокого оновлення не тільки пакувальної машини, але й створення кожного нового проєкту.

З точки зору автоматизації, машина повністю виготовлена з використанням технологій PacDrive 3 (рішення Green Premium Ecolabel – програма стійкості продуктів Schneider Electric), спеціально присвячену потребам OEM – виробників у сфері упаковки. У цих технологіях використано безщіткові двигуни, що сприяло зменшенню споживання енергії до 20%. Поєднання та впровадження таких рішень привело до зменшення впливу машини на навколишнє середовище, що підтверджує готовність Schneider Electric пропонувати рішення, спрямовані на підтримання бажання своїх партнерів щодо стабільності.

Підвищення продуктивності 

Роберто Філіппуччі, менеджер з автоматизації та член правління компанії OMAG

«Ми завжди зосереджували свою увагу, – пояснює Роберто Філіппуччі, менеджер з автоматизації та член правління OMAG, на питанні енергоефективності, а також, звичайно, на продуктивності наших машин. Саме з цієї причини ми вже більше 10 років активно застосовуємо рішення Schneider Electric. Однак наша компанія ніколи не ставила дане питання в центрі загального роздуму про надійність, принаймні систематично: ми вирішили зробити це з урахуванням тенденції ринку, яка свідчить про більшу увагу до такої проблеми. Крім того, зменшення профілю впливу на навколишнє середовище поліпшить якісні та кількісні показники».

Також у цьому сенсі Schneider Electric, завдяки своїй платформі EcoStruxure, підтримує інновації існуючих моделей та бізнеспроцесів таких виробників машин, як OMAG. Завдяки підключенню кількість інформації, яку може передати підключена машина, дозволяє створювати алгоритми обслуговування обладнання в майбутньому, служби управління та віддаленого управління машинним парком. Завдяки цим можливостям ми можемо вдосконалювати заплановане та непередбачуване технічне обслуговування, зменшувати знос і оптимізувати роботу машини, зберігаючи при цьому високі рівні енергії та експлуатаційних
характеристик, які є основними щодо надійності.

З метою швидкого реагування розробляємо алгоритми штучного інтелекту для профілактичного обслуговування, тобто попередження потенційних збоїв до їхнього виникнення, для уникнення неочікуваних зупинок підприємства. Інтегровані системи додаткової реальності: замовник може розмістити обладнання в об’єктив та одразу отримати доступ до серії даних.

Постійні інновації та технічні дослідження надають можливість компанії OMAG гарантувати надійність своїх пакувальних машин, створених відповідно до стандартів GMP та FDA з дотриманням чистого компактного дизайну.

Можливості компанії

Кожна пакувальна машина може бути виготовлена за індивідуальним проєктом і бути призначена для дозування широкого асортименту продукції в різні типи упаковок.

Наші рішення для пакетів саше:
C3, вертикальний автомат безперервного принципу дії;
CP, вертикальний автомат крокового принципу дії зі штамповою групою зварювання;
CO, горизонтальний автомат, призначений для пакетів дойпак та 3- і 4-шовних саше;
CG, вертикальний карусельний автомат, що працює з готовими пакетами саше і дой-пак, що надходять із накопичувачів.

Наші рішення для стік-пакетів:
CS, вертикальний автомат крокового принципу дії на сервоприводах;
DIVA, вертикальний автомат крокового принципу дії (серійна версія) для упаковки маленьких доз гранульованих продуктів.

Залежно від типу продукту OMAG забезпечує свої автомати різними системами дозування:

шнековий дозатор, призначений для порошкоподібних і важкосипучих продуктів з високою точністю дозування;
насос-помпа для рідких, пастоподібних і в’язких продуктів;
маятниковий дозатор об'ємного типу, призначений для легкосипучих, гранульованих продуктів.

ОMАГ С.Р.Л.
Україна, 04210, м. Київ,
пр-т Героїв Сталінграда, 20А
Тел.: +38 (044) 537 6547
omag@omag.com.ua
http://www.omag.com.ua/

OMAG Srl
61012 Gradara (PU) – Italia
Via Santi, 42/A
Tel: 0039 0541 950854
Fax: 0039 0541 953913
omag@omag-pack.com
https://www.omag-pack.com/

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт