Об`єктивний інформаційний канал
для професіоналів галузі

Фармацевтична галузь/ Pharmaceutical Industry review, 2022, №2 (91) травень

Ізолятор для контролю стерильності – невід'ємний компонент у фармацевтичному виробництві

У процесі пакування фармацевтичних продуктів особливу увагу приділяють стерильності. Ізолятор контролю стерильності призначений для перевірки чистоти та стерильності упакованих партій і підвищення безпеки виготовлених препаратів. Компанія Metall+Plastic пропонує STISO – рішення для контролю стерильності.  Ізолятор STISO спроєктований згідно з принципом Plug & Test («підключай та тестуй») для асептичних (STISO) та асептично-токсичних (STISOtox) застосувань.

Універсальна модульна система

Завдяки модульній конструкції ізолятори для контролю стерильності виробництва компанії Metall+Plastic дуже просто адаптувати до вимог замовника. Ізоляторний бокс у стандартному виконанні оснащений чотирма портами портфеля. Також доступні бокси з двома та трьома рукавичними портами. Передавальний шлюз для матеріалу (МТС) може бути як з лівого, так і з правого боку боксу або з обох боків. Є можливість доукомплектувати бокс MTC згодом. Стандартне виконання шлюзу має два типорозміри. Працювати зі STISO можна тільки з одного боку, що робить його оптимальним рішенням для встановлення біля стіни з метою економії місця. Крім того, за допомогою STISO можна виготовляти і малі партії продукції.

Оптимальна ергономіка

Ергономічне виконання STISO виключає ризик шкідливого впливу на персонал, а також забезпечує комфортні робочі умови. Дослідження ергономіки було проведено спільно зі Scala Design (www.scala-design.de), результати якого імплементовані в дизайн ізолятора. Завдяки цьому панель оператора розташована на оптимальній висоті, повертається і має регульований кут нахилу. Також у машині достатньо місця для ніг оператора. При використанні ергономічного крісла, що повертається, можна працювати і в положенні сидячи. Оператор належним чином оцінить переваги завантажувального кошика та візка. Як додаткові опції пропонуються: моніторинг частинок, пробовідбірник повітря, насос для випробувань на стерильність і ваги.

HPT-фільтр для асептично-токсичних застосувань

Використання таких високоактивних продуктів, як цитотоксичні речовини, стає все більш актуальним для «живих» вакцин, вірусів і бактерій. При роботі з токсичними субстанціями надзвичайно важливо захистити оператора та обумовити безпеку продукту. Це досягається завдяки використанню НРТ-фільтрів виробництва компанії Metall+Plastic (опціонально). Фільтри дозволяють відокремлювати частинки, що переносяться повітрям, від продукту. НРТ-фільтри класу Н13 та Н14 можуть бути використані за робочого обсягу близько 1300 м3/год. Фільтри мають невелику масу, що дозволяє персоналу їх легко змінювати, а пластиковий корпус може бути утилізований без залишку.

Відсутність залишкового H2O2 у випарнику

Система STISO створює так зване миттєве випаровування. За допомогою патентованого процесу DECOjet від компанії Metall+Plastic рідкий H2O2 набуває газоподібного стану. Перевагою цього є те, що роботи з обслуговування в зоні випаровування навряд чи знадобляться. Наявність залишкових продуктів можна визначити протягом пів року під час проведення запланованого технічного обслуговування.

Скорочення тривалості аерації та зменшення часу циклів

Крім ергономічного дизайну, ще однією перевагою STISO для оператора є короткий час циклів завдяки каталітичній вентиляції, яка гарантує дуже швидке видалення використаного для деконтамінації H2O2. Система випаровування RGХ збагачує попередньо кондиціоноване повітря-носій з H2O2 і вносить його до STISO. Завдяки каталітичній вентиляції системи виробництва компанії Metall+Plastic дозволяють досягти економії часу до декількох годин залежно від прогнозованої залишкової концентрації H2O2, а також безперервної циркуляції повітря каталітичним конвертером, який поглинає H2O2 і постійно видаляє його в процесі роботи.

Вбудований пристрій GTS-WL для тестування рукавичок

Пристрої для тестування рукавичок системи STISO зручні для оператора. Вони вбудовані в корпус таким чином, щоб їх можна було легко використовувати. Інспекційні девайси розміщені в боковому відсіку ізолятора, їх можна оперативно налаштувати для роботи і швидко прибрати. Програмне забезпечення пристрою для тестування також інтегроване в HMI.

Більш детально читайте в pdf-форматі.

METALL+PLASTIC GmbH
78315 Radolfzell-Stahringen, Germany
info@metall-plastic.de
www.metall-plastic.com

Валерій Буб
Технічний спеціаліст відділу продажів
Тел.: +49 7738 9280-66
Моб. тел.:  +49 152 09205999
valerij.bub@metall-plastic.de

Офіційний представник в Україні: ТОВ «Михаил Курако»
Україна, 01001, м. Київ,
вул. Лютеранська, 3, оф. 11
Тел.: +380 (44) 279-30-95 (31-04),
факс: +380 (44) 270-56-17
www.kurako.com
kurako@kurako.com

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт