Об`єктивний інформаційний канал
для професіоналів галузі

Фармацевтична галузь/ Pharmaceutical Industry review, 2023, №3 (96) червень

Виставка іnterpack 2023 об’єднала представників світової переробної та пакувальної промисловості

Для тих, хто цікавиться та займається пакуванням, з 4 по 10 травня було лише одне «місце, де варто бути» – іnterpack у Дюссельдорфі. Під лозунгом «Ласкаво просимо додому!» виставка приймала відвідувачів з усього світу. Радість від того, що нарешті всі об’єдналися як галузь, була великою.

Захід перевершив очікування експонентів: найбільша та найактуальніша у світі виставка упаковки знову встановила нові стандарти та об’єднала галузь на глобальному рівні – interpack 2023 відвідали гості зі 155 країн, багато з яких приїхали з твердими намірами укласти угоди, 2807 експонентів продемонстрували креативність пакувальної галузі з представленими технологіями та рішеннями.

Наприкінці роботи виставки Bernd Jablonowski, виконавчий директор Messe Düsseldorf, сказав: «Завдяки interpack нарешті знову відбулася одна з найважливіших подій для Messe Düsseldorf. Виставка показала вражаючі результати та зміцнила свою позицію як глобальної платформи для взаємодії між усіма гравцями в пакувальному секторі, суміжних галузях обробки та переробки. Наші цілі та завдання були значно перевершені».

Виставка іnterpack у Дюссельдорфі гостинно прийняла близько 143 000 відвідувачів, дві третини з яких прибули з-за кордону. Окрім європейських країн, найбільша кількість була представлена гостями з Індії, Японії та США. Близько 75% учасників були представниками середнього або вищого керівництва компаній.

«Нарешті interpack!» – фраза, яку часто чули в залах, тому що після шестирічної вимушеної перерви спеціалісти галузі змогли знову зустрітися особисто. Також виставка отримала позитивні відгуки відвідувачів, 96% з яких заявили, що досягли своїх цілей на цьому заході. Не менш задоволеними були й учасники виставки, чиї очікування були перевершені. «Ми дякуємо Messe Düsseldorf за чудову організацію. Я впевнений, що заявляю це від імені всіх компаній-учасниць. Виставка іnterpack 2023 була вкрай необхідною постачальникам і споживачам з усього світу для обміну досвідом і ведення бізнесу», – сказав Markus Rustler, президент interpack 2023, по завершенні заходу.

ТРАНСФОРМАЦІЯ ЯК МОЖЛИВІСТЬ

Беручи до уваги поточний розвиток ринку, відповідаючи на величезні виклики, а також враховуючи ще більші можливості, interpack 2023 виявилася однією із найважливіших у своїй історії. Потреба в автоматизації, бажання діяти стабільно та змінені споживчі звички – все це є вираженням трансформації.

В стратегічному плані interpack була зосереджена на чотирьох гарячих темах: циркулярна економіка, управління ресурсами, цифрові технології та безпека продукції, що знайшло конкретне вираження в численних інноваціях. Виставка, яка традиційно була ключовим наріжним каменем інноваційного циклу пакувальної промисловості та суміжних галузей переробної промисловості, також цього року більш ніж виправдала цю заяву.

ЕКОЛОГІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ ПАКУВАННЯ

Головними темами іnterpack стали усі аспекти сталого розвитку. Експоненти представили передові технології та цілісні концепції, які враховують ефективність і стійкість у всій виробничій лінії. «Багато компаній у галузі виробництва споживчих товарів встановили власні цілі щодо сталого розвитку», – розповідає Richard Clemens, керуючий директор Асоціації харчової промисловості та пакувального обладнання VDMA в interpack. «Протягом останніх кількох років виробники пакувального обладнання досягли успіху у впровадженні екологічних концепцій упаковки за допомогою відповідних технічних адаптацій і нових розроблених машинних рішень. іnterpack – це демонстрація інновацій і водночас відправна точка для подальшого розвитку в напрямку сталої економіки замкнутого циклу», – резюмує Richard Clemens.

Багато рішень, які відзначили світову прем’єру на interpack, також включали безліч пакувальних матеріалів і витратних матеріалів у всьому їхньому розмаїтті. Лише в цьому сегменті було представлено понад 1000 експонентів, що стало новим рекордом.

НОВІ ТА СВІЖІ ІМПУЛЬСИ

Відвідувачам стенду Syntegon була представлена нова бандажна машина GKB 2100 для виробництва твердих желатинових і целюлозних капсул із продуктивністю до 125 000 шт/год. Необхідність в делікатному поводженні з капсулами створює певну проблему. Щоб уникнути роздавлювання під час подачі в зону запечатування, Syntegon застосовує автоматичну та надзвичайно обережну систему подачі. Ущільнювальні валики наносять рідину для склеювання двома шарами на двох незалежно керованих станціях перед тим, як капсули потраплять у модуль для сушіння. У цій зоні нанесена стрічка висихає в сегментованих зонах за допомогою кондиціонованого повітря.

Машина є максимально простою в експлуатації, що забезпечує її повне очищення, а також характеризується легкістю зміни формату або продукту. За потреби Syntegon пристосовують до відповідних вимог замовника, включаючи детальні консультації щодо процесу. Крім того, група експертів з лабораторії Вайблінгена може точно підібрати герметичну рідину для продукту, який потрібно наповнити, та порожні капсули.

Ще однією цікавинкою стала машина для нанесення покриття на таблетки TP R Optima від Romaco Tecpharm, яка дійсно обробляє будь-який розмір партії від 10 до 100% заповнення барабана та забезпечує оптимальні результати покриття. Широкий спектр застосування є результатом повного автоматизованого перфорованого барабана для нанесення покриттів із вбудованою конструкцією, що відповідає нормам GMP. Висувний розпилювач із рухомими розпилювальними форсунками забезпечує не лише необхідну відстань розпилення, а й створює ідеальний кут розпилення. Запатентована система розпилення здатна автоматично регулювати відстань і кут розпилювальної головки. Крім того, точний контроль потоку забезпечує безвтратне нанесення суспензії для покриття та ефективне сушіння шару таблеток, що сприяє скороченню часу обробки, зниженню споживання енергії та економії суспензії покриття до 50%. Отже, TP R Optima підтримує тенденцію екологічності виробництва фармацевтичних препаратів і нутрицевтиків.

На виставці компанія MULTIVAC представила декілька інновацій. З огляду на ключові теми диджиталізації та сталого розвитку, які були в центрі уваги на interpack, Christian Traumann підсумував: «Диджталізація створює потенціал не лише для нових бізнес-моделей, які підвищують прозорість і надійність процесів. Сектор машинобудування може використовувати свої технології, щоб вирішити багато сучасних проблем, наприклад, з  точки зору сталого розвитку. Як технологічний лідер MULTIVAC Group прагне формувати майбутнє, ось чому ми беремо участь у ключових галузевих ініціативах, таких як R-Cycle або Open Industry 4.0 Alliance. Технологічна відкритість, що практикується в цих альянсах, пропонує видатний інноваційний потенціал, від якого наші клієнти також отримують велику користь».

«We  Packaging!» – під цим лозунгом запропонувала свої рішення компанія IWK, яка має 130 років досвіду і різноманітні ноу-хау в галузі машинобудування для фармацевтичних, косметичних та дотичних до них продуктів. Представлені машини для наповнення туб і картонажні машини використовуються в усьому світі. Завдяки машинам IWK інженери компанії забезпечують замовників рішеннями для щоденного виробництва. Для цього створена міжнародна мережа досвідчених спеціалізованих інженерів і техніків, які швидко та надійно надають різноманітні консультації. І звичайно ж, багато питань також можна вирішити за допомогою дистанційного обслуговування.

«Виставка interpack 2023 стала своєрідним дзеркалом сучасних і майбутніх тенденцій пакувальної індустрії. Цей захід успішно об’єднав можливості експонентів з потребами учасників і відвідувачів з усього світу. Диджиталізацію, технологічні інновації, гнучкість та стійкість, які стають все більш актуальними та важливими, ми побачили на кожному стенді. Впевнена, що відвідувачі знайшли усі необхідні відповіді, щоб визначити, зміцнити та розширити бізнес-траєкторії своїх компаній».

Світлана Гавриленко,
головна редакторка журналу «Фармацевтична галузь»

Наступна виставка interpack відбудеться в Дюссельдорфі з 7 по 13 травня 2026 р.

Відеорепортаж доступний за посиланням
https://www.youtube.com/@promoboz1629

Додаткова інформація щодо виставки представлена на сайті
www.interpack.com

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт