Об`єктивний інформаційний канал
для професіоналів галузі

Фармацевтична галузь/ Pharmaceutical Industry review, 2023, №6 (99) листопад

Новітні екологічні рішення від Marchesini Group

Група компаній Marchesini Group, лідер у секторі автоматичного обладнання для фармацевтичної та косметичної промисловості, прагне зберігати природні ресурси, уникати відходів, переробляти відходи та робити відповідальний вибір.

Це прагнення відображається у використанні екологічно чистих і стійких матеріалів – Група розробила кілька машин і ліній, здатних пакувати продукцію в пакування з різних типів матеріалів, включаючи папір, перероблювані та перероблені мономатеріали – пластмаси та алюміній. Кожне з цих рішень є результатом досліджень і розробок, спрямованих на задоволення потреб ринку: «Дедалі більше клієнтів звертаються до нас із проєктами, пов’язаними з екологічною безпекою пакувальних матеріалів, – розповідає генеральний директор Групи Pietro Cassani. – Хороші результати вимагають співпраці на найвищому рівні між нами як виробником автоматичного обладнання та постачальником пакувальних матеріалів. Задачі повинні вирішуватися за допомогою цілісного підходу, який враховує всі відповідні вимоги, і охоплювати весь життєвий цикл упаковки».

Машини та лінії згідно з концепцією сталого розвитку

Marchesini Group розробила машину, призначену для пакування флаконів у паперові лотки зі швидкістю до 120 упаковок на 1 хв. Це рішення представлено разом з лотком з паперу нової розробки, повністю дослідженим і розробленим Групою. Цей матеріал забезпечує економію паперу та клею приблизно на 50% порівняно з моделями, представленими на ринку. Крім того, новий лоток з паперу має меншу товщину, що забезпечує економію на 30% місця в середині коробки, та очевидні переваги під час транспортування щодо вантажопідйомності та відносного рівня викидів CO2.

Група компаній, яка вже більше десяти років розробляє рішення з паперовими лотками як надійну та безпечну альтернативу термоформованому пластику, створила цей новий прототип з метою забезпечити ще більш відповідальне використання пакувального матеріалу з одночасним зниженням виробничих витрат та зменшенням кількості відходів.

Marchesini Group також розробила комплексну лінію для блістерного пакування, в основу якого покладене інтегроване роботизоване рішення, яке вкладає таблетки в упаковку. Матеріал цієї упаковки складається з 75% алюмінію без ПВХ, тобто повністю перероблюваного матеріалу, придатного для багаторазового використання. Потім блістер вкладається в картонну пачку. Лінія може бути доповнена встановленою на машині технологією простежування, розробленою компанією SEA Vision, яку використовують починаючи від серіалізації блістерів і закінчуючи агрегацією на палетах. Це комплексне рішення спрямоване на захист бренду та продукту від підробок.

Інновації також включають термоформувальну машину для формування лотків з мономатеріалу R-PET (перероблений РЕТ) і лінію, що складається з 12-смугової пакувальної машини Schmucker для пакування в стіки, системи інспекції стіків і машини для пакування в коробки. Ця лінія призначена для переробки пакувальних матеріалів на основі поліпропілену (з поліетиленом і без нього), таких як 100% перероблювані одно компонентні пластмаси, такі як OPP або BOPP з металізованим проміжним шаром. Завдяки своїй придатності до використання з харчовими продуктами, цей матеріал є гідною заміною класичного РЕТ/ALU для виробництва високобар'єрної гнучкої упаковки на основі поліолефінів.

Екологічність пакувальних матеріалів – це лише один з багатьох напрямів, в які інвестує Marchesini Group, щоб відповідати парадигмі перероблюваної економіки. Окрім цього Група також здійснює інші види діяльності, такі як бізнес Rinova. Це компанія, що створена для того, аби дати нове життя існуючим оригінальним лініям і машинам Marchesini Group. Завдяки процесу оновлення Група може запропонувати клієнтам більш вигідні рішення як щодо економічності, так і екологічності, з такими самими характеристиками якості та надійності.

www.marchesini.com

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт