Об`єктивний інформаційний канал
для професіоналів галузі

Фармацевтична галузь/ Pharmaceutical Industry review, 2024, 1 (100) Березень 2024

«ДАТАФАРМ». Проєктування та виробництво нестандартного фармацевтичного обладнання відповідно до вимог GMP

Наша компанія протягом 14 років виготовляє високоякісне обладнання для фармацевтичних підприємств України. Діяльність компанії можна розділити на чотири окремі напрями:
1. Реактори та ємності об’ємом від 5 до 5000 л
2. Ламінари та активні/пасивні передавальні шлюзи
3. Меблі для «чистих приміщень»
4. Форматні частини до машин

Останніми роками відзначено збільшення попиту на реактори об’ємом 100–300 л. Попри невеликий об’єм, вони повинні бути надійними, функціональними, безпечними та зручними в обслуговуванні. Спираючись на багаторічний досвід наших кваліфікованих спеціалістів, проаналізувавши десятки технічних завдань та додавши інновації у сфері виробництва сучасного ємнісного обладнання, ми створили досконалу лінійку реакторів серії ЕТ.
Реактори серії ЕТ можуть бути як стаціонарні, так і пересувні, у звичайному або вибухозахищеному виконанні. Їх використовують для виробництва рідких та м’яких лікарських форм. Характерною особливістю реакторів серії ЕТ є їхня функціональність. Конструкція реактора продумана до дрібниць, що робить його неперевершеним у своєму класі, а бездоганне виконання задовольнить найвимогливіших клієнтів.
Найчастіше замовники надають перевагу мобільним реакторам невеликого об’єму для зручності експлуатації. Але при цьому є низка критеріїв, яких також слід дотримуватись, попри невеликий об’єм та мобільність реактора. Один із таких критеріїв — кришка реактора має легко і швидко відкидатись убік. Здавалося б, нічого складного, але варто враховувати, що сама кришка має досить велику масу, форму еліпса і оснащена фланцем, за допомогою якого кріпиться до корпусу реактора. До цієї маси також слід додати вузол мішалки, який складається з масивного точеного корпусу, самої мішалки і мотора-редуктора, зашитого декоративним кожухом. При цьому основна маса вузла мішалки розташована над кришкою реактора, що дозволяє при відкиданні кришки створити плече, здатне перекинути реактор без особливих зусиль. Відкривання та закривання таких кришок є непростим завданням: відкрити— означає підняти велику масу, а закрити — плавно опустити на корпус реактора кришку, яка прямує донизу.
Завдяки розробленому фахівцями компанії «ДАТАФАРМ» механізму відкидання кришки, який вільно інтегрований з урахуванням вимог GMP, відкриття або закриття кришки потребує мінімальних зусиль. Підняти і опустити кришку реактора безособливих зусиль може навіть дитина, і при цьому механізм відкидання вчасно зупинить кришку реактора, тим самим запобігши перекиданню реактора, а надійний фіксатор додатково зафіксує її в цьому положенні.
Корпус реактора серії ЕТ обладнано сорочкою нагріву/охолодження та захисною сорочкою. Донний кран має асептичне виконання, датчики температури продукту, пробовідбірник та порт для датчика рН, запобіжні клапани — все це і не тільки можна замовити для реактора серії ЕТ, а за необхідності — встановити магнітну мішалку.
Кришку реактора серії ЕТ обладнано оглядовим вікном із підсвічуванням, колектором із двома динамічними мийними головками, запобіжним клапаном, мановакууМметром із розподільною мембраною та вузлом перемішування.
Поверхні, що контактують з продуктом, виготовлені з нержавіючої сталі марки AISI 316 L, поверхні, що не контактують з продуктом, — зі сталі марки AISI 304. Чистота обробки внутрішніх та зовнішніх поверхонь реактора не перевищує 0,4 Ra.
До складу нашої команди входять спеціалісти, які знаються на механічній обробці металу, тому ще на початку діяльності нам було цікаво проєктувати та виготовляти форматне оснащення до машин, які використовують на фармацевтичних підприємствах. Починали із простих задач і постійно, крок за кроком, розвивали цей напрям нашої діяльності. На сьогодні механічна дільниця нашої компанії налічує цілу лінійку спеціального обладнання, яке здатне задовольнити потреби найвибагливіших замовників. Майже всі операції виконуються на сучасних високотехнологічних верстатах із числовим програмним управлінням, завдяки чому наша продукція за своїми характеристиками не поступається, а в деяких випадках навіть перевершує аналогічне імпортне устаткування.
В Україні наша компанія є лідером із виробництва сталевих загартованих літер, цифр і шрифтів
для нанесення серії та терміну придатності на фармацевтичній упаковці за допомогою методів гарячого та холодного маркування. Літери для блістерних і пакувальних машин ми виробляємо починаючи із часу заснування компанії, експериментуючи та вдосконалюючи свої навички, щоб продукція замовників мала ідеальне маркування. Форма та габарити заготовки літери, а також розміри самої цифри/літери можуть бути будь-якими. Ми цінуємо час клієнтів, тому для постійних замовників на складі нашого підприємства завжди зберігаються маркувальні елементи, які можуть бути відвантажені у день замовлення. Усі маркувальні елементи, виготовлені нашою компанією, загартовані та мають спеціальне покриття, що надійно захищає їх від корозії. Якщо ви плануєте доукомплектувати літерами існуючі машини, ми виготовимо точну копію ваших літер і їх можна буде використовувати разом.
У комплекті поставки також можуть входити шрифтотримачі, маркувальні блоки та інші форматні частини машин.
Якщо ви плануєте запускати новий формат блістера під таблетку, ампулу або флакон, наша компанія стане для вас надійним помічником. Зазвичай ми виготовляємо форматні частини за кресленнями замовника або можна замовити розробку креслень у нас. Компанія має великий досвід у проєктуванні та може втілити мрії замовника в реальність. Для цього команда висококваліфікованих спеціалістів приїздить на підприємство, знімає розміри з усіх форматних частин, які планується замовляти (у разі розроблення нового типорозміру оснащення знімає розміри з будь-якої подібної оснастки), далі робить моделі та креслення і узгоджує їх із замовником. Після узгодження виготовляє, маркує та наносить покриття. Завдяки високоточному обладнанню та замкнутому циклу виробництва форматні частини, виготовлені на нашому виробничому майданчику, мають бездоганну якість.
Виробничий майданчик нашої компанії налічує чотирьохосьові верстати з числовим програмним управлінням, які дозволяють швидко, а головне — якісно виготовляти шнеки з різних видів пластику (ПОМ,ПЕТ, ПОМ-Н тощо) та металу. Шнеки можуть бути будь-якої форми та конфігурації, з постійним та змінним кроком витка.
До комплекту поставки обладнання входять паспорти та керівництва з експлуатації, а за необхідності надається валідаційна документація FAT, SAT, IQ, OQ, PQ.
Продукція, виготовлена нашою компанією, має гарантійне, а також післягарантійне обслуговування.

 ПП «ДАТАФАРМ»
Україна, м. Харків
Тел.: +38 (097) 813-60-74; +38 (067) 304-94-27
www.data-ph.com                varavin@data-ph.com

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт