Об`єктивний інформаційний канал
для професіоналів галузі

Фармацевтична галузь/ Pharmaceutical Industry review, 2024, № 2 (101) травень

ACHEMA 2024: формування майбутнього переробної промисловості

Інновації в процесах: проєктування заводів майбутнього

Інновації в технологічних процесах, що будуть представлені на виставці ACHEMA, сьогодні опинились на роздоріжжі — у той час як нові інвестиції в «зелені» технології зростають безпрецедентними темпами, стає дедалі складніше підтримувати операційну діяльність та утримувати існуючі заводи. І тому набувають актуальності інновації в таких сферах, як електрифікація, підвищення гнучкості та ефективності виробничих потужностей, а також застосування «розумних» технологій, обладнання, вдосконалення аналітичних та операційних процесів.

З 10 по 14 червня 2024 р. виставка ACHEMA знову стане місцем, де об’єднаються технології і рішення для переробної промисловості. П’ять інноваційних розділів і додатковий тематичний захід Hydrogen розкриють ключові виклики, які цьогоріч постануть перед галуззю.
https://www.achema.de/

Фармацевтичні інновації: ознайомтеся з новітніми технологіями

Фармацевтична галузь розвивається найшвидше серед інших напрямків, представлених учасниками ACHEMA. Тим не менш нові методи досліджень та виробництва, методики проєктування нових заводів повинні відповідати дедалі суворішим вимогам і стандартам.

Саме тому розробники обладнання постійно працюють над удосконаленням своїх рішень. Наприклад, на виставці цього року буде представлений новий етикетувальник виробництва компанії Newman Labeling Ltdсерії NVS2, що має довжину менше ніж 2 м та здатний наносити етикетки на широкий спектр шприців і пробірок зі швидкістю до 120 копій на 1 хв.

На стенді компанії GEA відвідувачі зможуть побачити роботу таблетпресу серії NexGen, що об’єднаний із машиною для нанесення покриття ConsiGma. Завдяки цьому користувачі отримають безліч переваг без-перервного виробництва: швидкий розвиток процесів без об-межень у масштабах та підвищену якість виробництва за зменшення необхідного робочого простору.

Рішення для процесу миття, що є важливим етапом виробничого процесу, будуть продемонстровані також і на стенді компанії LAST Technology, спеціалісти якої представлять обладнання для мийки різного класу залежно від вимог та потреб замовника.

Окрім інших численних питань у фармацевтичній галузі, біофармацевтичне виробництво також буде в центрі уваги обговорень на цьогорічній виставці АСНЕМА.

«Зелені» інновації: на шляху до сталої трансформації

Інтегрований у виробництво захист навколишнього середовища, ефективне промислове управління водними ресурсами та інтеграція молекулярної та промислової біотехнології стануть найобговорюванішими темами на виставці ACHEMA 2024.

Але сьогодні «зелені» інновації означають і виробництво з нейтральним викидом вуглецю, а також концепцією «замкненого циклу» (екологічне, соціальне та корпоративне управління — ESG) та сталий розвиток. Найбільшою проблемою є трансформація у виробництва з нейтральним викидом вуглецю, оскільки вона потребує технологічних вдосконалень у сфері обладнання та проєктування заводів.

Попри консервативність, у фармацевтичній промисловості в сучасних виробництвах основну увагу приділяють зменшенню викидів CO2, а також підтримці виробничого обладнання в належному стані для його тривалого функціонування. Саме тому такі передові постачальники рішень, як-от компанія SYNTEGON, приділяють цій темі особливу увагу на своїх стендах, а також проводять різні тематичні заходи.

Лабораторні інновації: там, де все починається

Лабораторія є місцем народження інновацій, що змінюють світ, а також виступає традиційним гарантом якості готових продуктів. Успіх роботи лабораторії визначається технологіями, які там використовуються, і взаємодією з відділами розробки та виробництва. В рамках виставки ACHEMA 2024 розділ «Лабораторні інновації» буде поєднаний із інтерактивною зоною, в якій відбудеться обговорення питань щодо цифрової, мініатюрної та автоматизованої лабораторії майбутнього.

Цифрові інновації: розвиток цифрових технологій

Цифровізація та пов’язані з нею інновації, такі як передова аналітика чи технології «Індустрія 4.0», залишаються актуальною темою. Складність задач із часом тільки зростає: IT і OT, підключення і безпека, «розумний» задум — завданням для спеціалістів є підібрати відповідну модель для вирішення нагальних виробничих завдань. Окрім цього, розділ «Цифрові інновації» охоплюватиме і інші теми, пов’язані з ключовими факторами інновацій сьогодні.

Наприклад, компанія SEA Vision представить свої новаторські продукти для вдосконалення фармацевтичного виробництва. Одним із програмних рішень, яке потребує уваги, є технологія очищення виробничої лінії на основі штучного інтелекту.

Hydrogen Innovationі додатковий тематичний захід Hydrogen

Масштабування виробництва водню та пов’язаної із цим інфраструктури є одним із ключових факторів переходу на чисту енергію та вирішення кліматичних проблем. На виставці ACHEMA відвідувачам буде доступна велика кількість пропозицій для виробництва, переробки, транспортування та зберігання водню. Цей розділ охоплює всі аспекти: швидке масштабування виробництва та інфраструктури, Power-to-X, промислові застосування та багато іншого. А на тематичному заході Hydrogen будуть продемонстровані новітні технології та інновації.

Наприклад, компанія Schaeffler представить рішення для виробництва водню, мета яких— ефективне споживання енергії та води. Перевагами цих рішень є незначна площа та спрощена системна інтеграція.

 

Чекайте на відеорепортаж на нашому YouTube-каналі за посиланням:

https://www.youtube.com/@promoboz1629

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт