Об`єктивний інформаційний канал
для професіоналів галузі

Фармацевтична галузь/ Pharmaceutical Industry review, 2023, №1 (94) лютий

Pharmapack Awards 2023: оголошені переможці цьогорічної премії

Нещодавно на виставці Pharmapack Europe було оголошено переможців премії Pharmapack Awards 2023. Усі вони продемонстрували революційні інновації в рішеннях для доставки лікарських засобів, підключених пристроях багаторазового використання, а також представили унікальні розробки для упаковки, що підлягає переробці.

Організатори виставки Pharmapack Europe оголосили переможців престижної премії Pharmapack Awards 2023, що охоплює п’ять категорій у двох спеціальних нагородах. Нагороди в категорії «Продукти для здоров’я» включають дві категорії – за «Екодизайн» і «Дизайн з урахуванням потреб пацієнта», тоді як нагороди експонентам відзначають досконалість у трьох категоріях – за «Інновації доставки ліків», «Інновації в упаковці» та «Ініціатива сталого розвитку». Стандарти в категорії «Дизайн з урахуванням потреб пацієнта» були настільки високими, що судді також дали високу оцінку за друге місце.

У категорії «Екодизайн» компанія Rotor Print була нагороджена за важливий крок для пакувальної індустрії – розробку високоякісного блістера зі 100% PET, що забезпечує рівні бар’єрні властивості традиційного алюмінієвого покриття або ПВХ. Ця РЕТ-плівка гарантує оптимальний захист для збереження стабільності продукту та термін придатності, а також на відміну від ПВХ та алюмінію знижує негативний вплив на здоров’я людини. Крім того, її майже повністю можна переробляти на будь-якому заводі з переробки РЕТ.

Нагороду «Дизайн з урахуванням потреб пацієнта» отримала розробка Latentogram® від компанії ATB-West. Це голографічна етикетка, що містить невидиме неозброєним оком приховане зображення і укомплектована простим портативним окуляром розміром з кредитну картку. Дивлячись на голограму через окуляр, можна побачити приховане зображення, яке засвідчує автентичність продукту. Полімерний шар може бути доданий без зміни дизайну упаковки, тому немає перешкод для її впровадження.

Також у цій категорії компанія Idevax і Voxdale отримала високу оцінку за розробку VAX-ID® – запатентованого пристрою для доставки ліків для внутрішньо-шкірних ін’єкцій. Його можна попередньо укомплектувати голками 32G або 27G для різних застосувань із глибиною проникнення 0,85 та 1,2 мм відповідно. Пристрій забезпечує точну і надійну доставку лікувальних і профілактичних речовин в дермальний шар шкіри.

В категорії «Інновації експонентів» новаторське рішення від компанії Owen Mumford Pharmaceutical Services знову було визнано кращим – вже вдруге після отримання нагороди у 2022 р. Цього разу розробка перемогла в категорії «Інновації в доставці ліків» за підключений автоінжектор UniSafe® багаторазового використання. Завдяки унікальному дизайну UniSafe® є допоміжним пристроєм для безпечних шприців UniSafe® об’ємом 1 мл для підшкірного введення ліків. Він безперервно відображає прогресування дози та повідомлення про її закінчення, а також має вбудовану функцію підключення через Bluetooth.

У категорії «Інновації в упаковці» компанія PACKSYS була обрана за ампульний диспенсер. Завдяки можливості одночасно вскривати та використовувати ампули в поєднанні з широким вибором аплікаторів цей диспенсер є надзвичайно універсальним додатком до упаковки для рідких фармацевтичних або косметичних засобів. Крім того, ампульний диспенсер має знімний нижній компонент, звідки вилучають порожні ампули, завдяки чому пристрій можна використовувати багаторазово.

Компанія  Körber Pharma Packaging Materials отримала відзнаку суддів у категорії «Ініціатива сталого розвитку» за експрес-тест на COVID без використання пластику. Він повністю виготовлений з однотонного картону, що підлягає повторній переробці, і є біорозкладаним. Дана розробка значно зменшує вплив на навколишнє середовище експрес-тестів на COVID, які зазвичай виготовлені з пластику.

Коментуючи якість робіт для цьогорічної  нагороди  Pharmapack Europe Awards, Tara Dougal, директорка з фармацевтичного контенту компанії Informa, додала: «Цього року перед суддями знову було поставлено складне завдання – вибрати переможців серед надзвичайно інноваційних заявок. Приємно бачити обсяг і якість заявок – починаючи від нових рішень для доставки ліків до багаторазових підключених пристроїв і упаковки, що підлягає вторинній переробці. І особливо надихає те, що багато заявок цього року зосереджено на сталому розвитку як рушії інновацій та диференціації. Вітаємо всіх переможців та учасників!»

https://www.pharmapackeurope.com/en/innovation/awards-winners.html

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт