Об`єктивний інформаційний канал
для професіоналів галузі

Фармацевтична галузь/ Pharmaceutical Industry review, 2024, 1 (100) Березень 2024

Переможці Pharmapack Europe Awards 2024

Pharmapack Europe оголосила переможців престижної нагороди Pharmapack Awards 2024 у чотирьох категоріях у двох спеціальних номінаціях. Нагороди «Продукти для здоров’я» включали дві категорії: «Екодизайн» і «Дизайн з урахуванням потреб пацієнта», тоді як нагородами було відзначено досконалість у двох категоріях — «Інноваційний start-up» та «Інновації в упаковці». Стандарти в категоріях «Екодизайн» та «Інновації в упаковці» були настільки високими, що судді також дали високі оцінки і за другі місця.

На престижній церемонії Pharmapack Awards за інноваційний підхід до розробки продукту було відзначено нову технологію лиття під тиском із застосуванням целюлози як замінника пластику і дозатор, який революційно змінює спосіб доставки ліків інтраназально. Також було присуджено дві додаткові нагороди: одну за систему, яка забезпечує швидке та просте введення комбінацій ліофілізованих ін’єкційних препаратів, другу — за стік з мономатеріалу, що можна вторинно перероблювати, для фармацевтичних продуктів. Окрім того, високу оцінку за свої інновації отримали безголковий флакон і спеціальна кришка, а також дозатор, який забезпечує більш точне дозування.
У категорії «Інновації в упаковці» відзнаку отримала компанія Nissha Europe за представлений автоін’єктор, виготовлений із застосуванням нової технології лиття під тиском, у якій використовується целюлоза замість пластику. Ця технологія призначена для виготовлення компонентів пристрою, а також для вторинної упаковки. Основними матеріалами є целюлоза та крохмаль, що сприяє значному зменшенню використання пластику. Крім того, виготовлені у такий спосіб компоненти можна переробляти за стандартною схемою переробки паперу. Проте завдяки своїй жорсткості ця технологія дозволяє виготовляти компоненти складної конструкції та досягти високої точності розмірів.
Представлені в цій категорії рішення були настільки яскравими, що журі високо оцінило також і компанію CORADIN за дозатор GREENIS. Окрім того, що він забезпечує вражаючу точність дозування сироваток і кремів, у його виготовленні застосовано 75% переробленого пластику.
Нагороду в категорії «Інноваційний start-up» отримала компанія Capa Valve Ltd за систему, яка дає змогу розділити стандартний шприц на дві камери. Клапан Capa Valve передбачає встановлення двох камер в наявні на ринку стандартні шприци для попереднього наповнення.
Наразі є кілька компаній, які пропонують двокамерні шприци для послідовного введення рідин або для попереднього змішування розчинника та ліофілізованого препарату, що зумовлено їхніми вартістю і складністю. Однак ключовою особливістю системи Capa Valve є те, що її можна виготовити з порівняно низькою вартістю для будь-якого шприца стандартного розміру та використати для звичної технології заповнення/укупорювання.
Нагороду за «Дизайн з урахуванням потреб пацієнта» отримала компанія Dr. FerrerBiopharma, яка вразила суддів своєю технологією GentleMist (GMT). Цей інноваційний пристрій революціонізує інтраназальний спосіб доставки ліків, пропонуючи підвищений комфорт, цілеспрямовану доставку препаратів і терапевтичні переваги. Застосування традиційних насадок часто спричиняє дискомфорт і біль через тиск під час введення, що перешкоджає дотриманню пацієнтом режиму лікування та негативно впливає на загальний терапевтичний досвід. GMT вирішує цю проблему, використовуючи передові принципи гідродинаміки та інженерний досвід для забезпечення м’якого та ефективного розпилення назального спрею.
В категорії «Екодизайн» безсумнівним переможцем стала компанія Rotor Print за розробку стіку, що придатний для використання широкого спектру сучасних фармацевтичних продуктів ізастосувань та підлягає вторинній переробці.
Більшість традиційних стіків складаються з трьох, чотирьох або навіть п’яти шарів різних матеріалів, зазвичай комбінацій поліестеру, алюмінію, паперу та поліетилену. Це означає, що така упаковка не підлягає переробці через неможливість розділити різні шари. Компанія Rotor Print вирішила цю проблему, створивши новий стік, який складається з трьох шарів того самого матеріалу, що робить його повністю придатним для переробки. Крім того, нову упаковку можна використовувати аналогічно до звичних стіків, що не підлягають повторній переробці, тобто перейти на застосування нового матеріалу можна без великих інвестицій у нове обладнання.
Вже другий рік поспіль компанія Rotor Print отримує нагороду за інноваційний підхід до фармацевтичної упаковки. У 2023 р. вона здобула нагороду за розробку високоякісного блістеру зі 100% ПЕТ з такими самими бар’єрними властивостями, що і традиційні алюмінієві плівки або ПВХ.
Судді також високо оцінили компанію Klin-Loc Medical за її Needless Medical Vial — єдину систему, що складається із флакона і кришки, яку можна використовувати в процесі заповнення/укупорювання. Запатентована система призначена для застосувань без використання голки і оснащена полімерним різьбовим ніпелем медичного класу, що прикріплений до еластомерної кришки. Щоб отримати доступ до продукту у флаконі, потрібно лише перевернути кришку типу Flip-Off і повернути шприц типу Luer-Lock (різьбовий).

 

Коментуючи інновації у цьогорічних нагородах Pharmapack Europe Awards, Tara Dougal, директорка із фармаконтенту Informa Markets, зазначила:

«Найбільше вражає те, що всі переможці 2024 р. є прогресивними технологіями, які або забезпечують важливі поліпшення екологічного виробництва, або ставлять пацієнтів у центр процесу розробки. Я вітаю всіх наших переможців за їхню відданість та дякую за значний внесок у галузь».

 

 

Перелік переможців:

1. Переможець у категорії «Екодизайн»: компанія Rotor Print

 Придатний для вторинної переробки стік Rotor Print є екологічним рішенням завдяки тришаровому складу, що забезпечує повну придатність до переробки без втрати властивостей.

 

2. Особлива відзнака: компанія Klim-Loc Medical, LLC  Медичні флакони з кришкою від Klim-Loc вирізняються тим, що не потребують використання голки для доступу до продукту у флаконі, що є значним досягненням для систем доставки ліків.

3. Переможець у номінації«Дизайн з урахуванням потреб пацієнта»: компанія Dr. Ferrer Biopharma Технологія Gentle Mist  революціонізує інтраназальну доставку ліків, забезпечуючи особливий комфорт, цілеспрямовану доставку ліків, та має терапевтичні переваги.

4. Інновація експонента — переможець у номінації «Інновації в упаковці»: компанія Nissha Europe GmbH. Автоін’єктор від Nissha Europe, виготовлений із целюлози, встановлює новий стандарт для екологічно чистих компонентів для фармацевтичних пристроїв, зменшуючи споживання пластику.

5. Інновації експонента — особлива відзнака: компанія CORADIN. Дозатор GREENIS від CORADIN, виготовленийна75% із переробленого пластику, отримаввисоку оцінку за точне дозування сироватокікремів.

6. Інновації експонента — «Інноваційний start-up»: компанія Capa Valve Ltd. Двокамерна система Capa Valve для шприців пропонує економічно ефективні рішення для попереднього наповнення, демонструючи інновації у сфері доставки ліків.

 

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт