Объективный информационный канал
для профессионалов отрасли

Фармацевтическая отрасль/ Pharmaceutical Industry review, 2022, №4 (93) октябрь

ACHEMA 2022: новое поколение машин уже здесь

На провідній світовій виставці ACHEMA 2022, що відбувалася у Франкфурті з 22 по 26 серпня, більш як 2200 експонентів із понад 50 країн продемонстрували новітнє обладнання та інноваційні процеси для хімічної, фармацевтичної і харчової галузей промисловості.

Незалежно від того, чи йшлося про лабораторні або фармацевтичні технології, проєктування заводів чи класичні технологічні процеси, на стендах спостерігали велику кількість відвідувачів.

«Після такого тривалого часу потреба в особистих зустрічах є величезною. Експоненти, з якими ми спілкувалися, і організатори провели успішну виставку, протягом роботи якої у нас були численні дискусії щодо чинних або інвестиційних проєктів», – підсумовує Jürgen Nowicki, голова комітету ACHEMA і генеральний директор Linde Engineering.

Доктор Thomas Scheuring, генеральний директор DECHEMA Ausstellungs-GmbH, також дуже задоволений результатами виставки: «Нам довелося боротися, як ніколи раніше, за успіх цієї особливої виставки ACHEMA. Той факт, що, попри всі перепони, нам усе-таки вдалося організувати захід, який перевищив сподівання переважної більшості наших клієнтів, робить нас щасливими. Звичайно, це заслуга нашої команди та всіх експонентів, які залишилися вірними нам». «Ми також підтвердили статус ACHEMA як провідної світової виставки технологічних процесів», – додає доктор Björn Mathes, член виконавчої ради DECHEMA Ausstellungs-GmbH. Цього року, окрім 2211 експонентів із 51 країни, ACHEMA відвідали понад 70 000 учасників зі 127 країн світу. Приблизно кожен другий відвідувач виставки приїхав з-за кордону.

Три головні теми ACHEMA 2022 також викликали великий інтерес. У «Цифровій лабораторії» «розумну» лабораторію завтрашнього дня можна було побачити на стендах у залах лабораторних та аналітичних технологій. Багато нових розробок торкнулися основної теми – «Модульне та об’єднане виробництво»: тенденція до проєктування виробничих ліній у хімічній та фармацевтичній галузях промисловості з максимально можливою гнучкістю. З «Безпекою продуктів і процесів» організатори ACHEMA 2022 також порушили тему цифрової безпеки, яка стає все більш важливою для багатьох компаній у часи Індустрії 4.0, мережевого виробництва та з огляду на високий рівень загрози кібератак. Понад 330 експонентів представили свої продукти та послуги на цю тему в розділі «Цифровий хаб», який став центром зустрічі експертів із цифрових технологій та учасників заходу.

Відвідувачі АСНЕМА дуже добре сприйняли повну інтеграцію у виставку наукового конгресу. В програмі конгресу особливий інтерес викликали водневі теми, а також лекції про стійкість, циркулярну економіку та цифровізацію. «Поєднання конгресу та виставки є величезним успіхом: показники відвідуваності були значно вищими (більш ніж 20 000 гостей), ніж на ACHEMA у 2018 р., де загалом було більше учасників. І відгуки відвідувачів конгресу також є позитивними, – говорить доктор Andreas Förster, виконавчий директор DECHEMA. – Ми розширимо концепцію для наступної виставки ACHEMA».

Постачальник універсальних рішень, компанія Romaco, скористалася можливістю продемонструвати на виставці АСНЕМА 2022 екологічні технології обробки, таблетування і пакування для фармацевтичної, нутрицевтичної, харчової та хімічної галузей промисловості, а також косметики. На виставці була представлена нова розробка компанії – лінія Macofar E для розливу асептичних продуктів.

Під девізом «Разом до сталого майбутнього» компанія Romaco представила свої різнобічні підходи до стійкого розвитку виробництва і скорочення викидів вуглекислого газу. Інноваційний контроль процесів, досягнутий за допомогою цих технологій, має велике значення, оскільки скорочує час обробки, що, своєю чергою, заощаджує енергію та матеріали. Компактна конструкція машин і лінії дозволяє знизити рівень вуглецевого сліду. А завдяки безпечній обробці екологічно чистих пакувальних матеріалів, наприклад для виробництва паперових блістерів, процес пакування в цілому можна зробити більш стійким. Крім того, всі машини виробника можуть бути поставлені у вуглецево-нейтральній версії та оснащені монітором енергії для формування звітності про сталий розвиток.

На виставці Romaco представила великий вибір рішень зі свого портфоліо, включаючи сушку VENTILUS® Pilot із псевдозрідженим шаром від RomacoInnojet, таблетпреси KTP 1Xі та KTP 590X від Romaco Kilian, а також систему для нанесення покриття TP R Optima від Romaco Tecpharm. А лінія для блістерного пакування Unity 300 від Romaco Noack і нова асептична лінія Macofar E для розливу рідких продуктів стали підтвердженням інноваційності компанії.

На виставці AСНЕМА цього року компанія Syntegon представила оновлені рішення для спеціалістів фармацевтичної галузі, що дозволяють знизити виробничі ризики, прогнозувати витрати на обслуговування, спростити складні процеси і зосередитися на своєму основному бізнесі.

«Таким чином наші клієнти отримують вигоду від легкодоступного сервісу, що забезпечує довгострокову продуктивність, безпеку та сталість їхніх процесів, водночас відповідаючи вимогам виробництва і заводу загалом», – сказав Johan Nilsson, член виконавчої ради та відповідальний за обслуговування і цифрові рішення компанії Syntegon.

Syntegon традиційно пропонує такі послуги, як технічне обслуговування, постачання запасних частин та індивідуальне навчання. Але тепер компанії можуть вибирати із семи різних варіантів пакетів співробітництва, що мають фіксовану ціну. З кожним рівнем обслуговування клієнти отримують підтримку, починаючи від базового обслуговування, включаючи перевірку та дистанційне обслуговування, і закінчуючи гарантованою продуктивністю виробництва для своїх машин. Ґрунтуючись на стратегії обслуговування, клієнти можуть вирішити, який рівень найкраще від-повідає їхнім конкретним потребам для досягнення цілей обслуговування.

Досягти мети набагато швидше завдяки концепції CSPE 2.0: компанія Optima Pharma продемонструвала на виставці ACHEMA 2022 успішну концепцію реалізації комплексних проєктів «під ключ», що складаються з лінії для розливу та укупорки, ізолятора і сублімаційної сушки для безпечного запуску виробництва за коротший час. У розділі EXPERT ZONE компанія представила нові тренди в технологіях ізоляторів, а також рішення для альтернативних матеріалів, які застосовують у сублімаційній сушці, для клітинної та генної терапії і високоактивних інгредієнтів.

Незважаючи на сезон відпусток, у підрозділі Optima Group, що спеціалізується на фармацевтичному секторі, відзначили велику кількість відвідувачів. Gerhard Breu, керівник відділу Optima Pharma, задоволений тим, як пройшла виставка. «Разом із нашими партнерами ми впоралися з викликами пандемії, що спричинила хвилю інновацій. Велика кількість нових продуктів переходить у клінічну фазу. Зараз ми є набагато більшими, ніж просто машинобудівельною компанією. Ми є стратегічним партнером і постачальником рішень із цілісним підходом – від проєктування повних ліній до надання підтримки на етапі кваліфікації, аж до початку виробництва. Прямі відгуки відвідувачів ACHEMA допомагають нам зрозуміти їхні індивідуальні вимоги».

Gerhard Breu відмітив, що багато відвідувачів виставки зосередилися на можливостях цифровізації. Підходи до неї досить різноманітні: послуги варіюють від систематичної автоматизованої оцінки продуктивності та даних датчиків систем до доповненої реальності в обслуговуванні. Optima Engineering також активно використовує цифрові технології, наприклад для комплексного моделювання готових систем.

Приділяючи особливу увагу розробці рішень майбутнього, компанія GEA представила на цьогорічній виставці АCHEMA свої нові продукти. На стенді відвідувачі змогли ближче ознайомитися з нещодавно створеною системою стійкого охолодження LYOAIR® для сублімаційної сушки, серією NexGen Press® – новаторською технологією таблетпресів, а також із системою для моніторингу Digital Canary, яка виявляє витоки продукту із закритих ліній фармацевтичного виробництва та захищає здоров’я і безпеку операторів.

Крім того, були представлені одноразовий сепаратор kytero®, стійкий до розчинників клапан AC BUCK® для виробництва АФІ та інші різноманітні компоненти.

Вперше на виставці ACHEMA компанія GEA провела комплексну про-граму інтерактивних заходів, демонстрацій і міні-симпозіумів, які протягом тижня транслювалися на стенді та у прямому ефірі.

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт