Объективный информационный канал
для профессионалов отрасли

Фармацевтическая отрасль/ Pharmaceutical Industry review, 2023, №2 (95) апрель

PET-упаковка – развенчиваем стереотипы с руководителем ООО «ИНПАК»

Санітарно-гігієнічні та екологічні вимоги, що висуваються до упаковки, постійно посилюються, тому зростає попит на рішення із PET-матеріалів, оскільки вони придатні до вторинної переробки. Таке пакування з широким різноманіттям форм і місткості пропонує компанія «ІНПАК», що має сучасні технології та сертифікований продукт, який виводить якість на новий рівень безпеки, зручності та практичності.

- Олександре, вітаємо! Пропоную розпочати нашу сьогоднішню розмову з розповіді про діяльність компанії «ІНПАК». Розкажіть про головні сфери діяльності, виробничі потужності та основні продукти компанії.

- Починаючи із 1996 р. «ІНПАК» є однією з перших компаній на ринку полімерного пакування, флагман галузі із сучасними технологіями і сертифікованим продуктом, який виводить якість на новий рівень безпеки, зручності і практичності. З 2016 р. компанія почала виробляти пакування з PET (поліетилентерафталат), орієнтованого полістиролу (ОПС) та поліпропілену.

Ми випускаємо 200 т РЕТ-продукції щомісяця. І вже з наступного місяця запускаємо нову екструзійну лінію з виробництва поліпропіленової плівки (РР) для термоформування. Із РЕТ-плівки виробляється упаковка для таблеток та багато іншої продукції для харчової промисловості.

Компанія «ІНПАК» має повний цикл виробництва РЕТ-упаковки, тому здатна забезпечити замовників потрібними обсягами продукції в належні терміни.

- Що, на Вашу думку, відрізняє Вашу компанію від інших? Які цінності Ви пропонуєте своїм клієнтам?

- Сертифікація системи менеджменту якості за стандартом ISO 9001:2008 і членство в Sedex (світовій платформі для обміну даними між компаніями щодо соціальної, екологічної та етичної відповідальності) забезпечують відповідність пакування міжнародним вимогам. А постачання у країни ЄС є кращим індикатором якості продукції та стабільності «ІНПАК». Виробництво пакування за індивідуальними вимогами замовника з PET – напрямок діяльності компанії, що динамічно розвивається.

- Наразі численні світові компанії – виробники флаконів використовують РЕТ-матеріал для своїх продуктів завдяки його властивостям. Які його переваги Ви можете виділити?

- Еластичність РЕТ-матеріалу при високій механічній міцності дозволяє уникнути деформації тари, зламів і розтріскування, як це буває з упаковкою, наприклад, із полістиролу. Оптичні властивості РЕТ-упаковки високі та достатні для демонстрації запакованого продукту. Основні переваги РЕТ-упаковки полягають у тому, що вона легка та зручна в транспортуванні. Це особливо важливо для фармацевтичної промисловості, де необхідно транспортувати великі обсяги продукції. Вона запобігає впливу чинників навколишнього середовища. РЕТ-упаковка захищає продукцію від впливу світла, вологи та інших негативних факторів, має високу прозорість, що дозволяє легко оцінити кількість продукту, що залишився в упаковці.

- Які фактори потрібно враховувати при виборі саме РЕТ-упаковки для своїх продуктів?

По-перше, характеристики продукту. РЕТ-упаковка має високу хімічну стійкість, але деякі продукти можуть взаємодіяти з пластиком, що може призвести до зміни їхньої якості. Тому варто перевірити, чи підходить РЕТ-упаковка для конкретного продукту.

По-друге, тип захисту. Якщо ваші продукти потребують захисту від світла, вологості або інших негативних факторів, то РЕТ-упаковка може бути хорошим варіантом. Однак за потреби у більш жорсткому захисті можна розглянути інші види упаковки. Не менш важливими факторами є брендинг та дизайн. РЕТ-упаковка може бути виготовлена у різних формах та розмірах, що дає можливість створити власний унікальний дизайн та брендинг продукту.

При виборі РЕТ (поліетиленте-рефталат) упаковки для лікарських препаратів необхідно враховувати такі фактори:

  • Сумісність з лікарськими речовинами: важливо, щоб матеріал упаковки був сумісним зі складовими лікарського препарату, аби не було взаємодії, яка може змінити ефективність чи стабільність лікарської форми.
  • Бар’єрні властивості: РЕТ-упаковка має забезпечувати надійний бар’єр для захисту лікарського препарату від шкідливого впливу чинників навколишнього середовища, таких як волога, світло, кисень тощо, що може знизити ефективність засобу.

- Які стереотипи існують щодо РЕТ-упаковки? Чи відповідає вона концепції екологічності? Наразі це дуже важливий аспект для компаній, що орієнтуються на принципи стійкості.

- Щодо РЕТ-упаковки є багато стереотипів. Але відзначу, що багато з них помилкові. РЕТ-упаковка виробляється з високоякісних матеріалів та може бути відновлена у нові упаковки. Крім того, вона легка, безпечна, міцна та стійка до впливу довкілля, що робить її ідеальним вибором для лікарських та харчових продуктів.

Щодо концепції екологічності РЕТ-упаковка може бути екологічною альтернативою іншим матеріалам. Завдяки низькій масі упаковка з РЕТ легка та має високу міцність, дозволяє зменшити використання матеріалів та складати упаковки максимально компактно, що економить простір під час транспортування та зберігання. Крім того, РЕТ-упаковки можуть бути повторно використані та перероблені у нові упаковки, що сприяє зменшенню кількості відходів та заощадженню ресурсів.

«Якість та безпека нашої термо-формованої упаковки підтверджена міжнародними сертифікатами на відповідність системи управління якістю вимогам ДСТУ ISO 9001:2015. Окрім того, наша продукція сертифікована за стандартом HALAL. HALAL – це стандарт не тільки для продуктів харчування. Також існує HALAL-стандарт для фармацевтичної продукції. Ми прагнемо відповідати сучасним вимогам стосовно екологічної безпеки. У нашій РЕТ-упаковці частка якісної вторинної сировини може досягати 90% rPET без ризику втрати нею безпеки та експлуатаційних характеристик. Перевага РЕТ-упаковки ще й у тому, що вона придатна для вторинної переробки. У світлі тренду екологічної безпеки це важливий момент у боротьбі з відходами упаковки», – наголошує Олександр Ходоровський, засновник ТОВ «ІНПАК».

- Дякуємо, Олександре, за приділений час. Бажаємо Вам успіхів і до нових зустрічей. 

ТОВ «ІНПАК»

08129, Бучанський р-н,
с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Білоцерківська, 3
Тел.: +38 (050) 310-67-77,
+38 (067) 523-12-83,
+38 (093) 537-16-01

info@inpak.ua
www.inpak.ua

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт