Objective informational resource
for industry professionals

Pharmaceutical Industry review/Фармацевтична галузь, Uncategorized, WEB only

Новий етап євроінтеграції: підписання меморандумів з агенціями фармгалузі Польщі та Швеції

2 липня 2024 року, у Варшаві під час тристоронньої зустрічі підписано меморандуми про співпрацю між Міністерством охорони здоровʼя України, Управлінням реєстрації лікарських засобів, виробів медичного призначення та біоцидних препаратів Польщі (URPL, WMiPB) та шведським Агентством медичних виробів (Läkemedelsverket).

Спільні зусилля для створення сильного органу державного контролю (ОДК) в фармацевтичній галузі України є результатом дружніх відносин між країнами-партнерами, а також тісної співпраці агенцій з Державним експертним центром та Державною службою з лікарських засобів. Створення ОДК підтримує рух України до членства в ЄС та показує бажання європейських країн прийняти надійного партнера до своєї спільноти.

Співпраця з польським та шведським агентствами дозволить перейняти європейський досвід у регулюванні ринку лікарських засобів та медичних виробів й сприятиме реформаторським процесам фармгалузі України зі створення органу державного контролю.

Взаємодія передбачає консультації та обмін досвідом, проведення семінарів, тренінгів та конференцій. Основні напрями співпраці включають реєстрацію лікарських засобів, моніторинг побічних реакцій, клінічні випробування, а також інспекції систем безпеки лікарських засобів та медичних виробів. Окрім того, дана співпраця сприятиме впровадженню європейських стандартів у фармацевтичній галузі України, що забезпечить високу якість, безпеку та ефективність лікарських засобів та медичних виробів.

https://moz.gov.ua/

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт