Objective informational resource
for industry professionals

Pharmaceutical Industry review/Фармацевтична галузь, Uncategorized, WEB only

EMA підтримало гармонізацію із Африканським Союзом

Європейське агентство з лікарських засобів (European Medicines Agency — EMA) надало грант ініціативі «Африканська гармонізація регулювання лікарських засобів» (African Medicines Regulatory Harmonisation — AMRH) Агентства розвитку Африканського Союзу (African Union Development Agency — AUDA-NEPAD) для підтримки пілотного тестування процедур спільної континентальної оцінки лікарських засобів в Африці.

AUDA-NEPAD працює над гармонізацією протягом десятиліття, прокладаючи шлях для створення Африканського агентства з лікарських засобів (African Medicines Agency — AMA). Запуск континентального пілоту є одним із заходів, спрямованих на перевірку процедур і процесів перед створенням AMA. Пілотний проєкт, який фінансується спільно з Фондом Білла та Мелінди Гейтс, триватиме рік.

Під час пілотного проєкту Технічний комітет з оцінки лікарських засобів AMRH (Evaluation of Medicinal Products Technical Committee — EMP-TC) оцінюватиме якість, безпеку та ефективність пріоритетних лікарських засобів за підтримки континентального Технічного комітету з належної виробничої практики (GMP-TC).

EMA та Європейська мережа регулювання лікарських засобів (European medicines regulatory network — EMRN) продовжуватимуть надавати доступ до свого унікального досвіду та знань у сфері регулювання лікарських засобів для підтримки створення AMA шляхом надання технічної експертизи та навчання як онлайн, так і особисто.

Участь EMA в проєкті AMA офіційно почалася в грудні 2023 р., коли ЕМА отримало внесок від Європейської комісії на підтримку створення AMA. Проєкт є частиною стратегії Європейського Союзу Global Gateway та ініціативи Team Europe щодо виробництва та доступу до вакцин, ліків і технологій охорони здоров’я.

https://www.apteka.ua

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт