Objective informational resource
for industry professionals

Pharmaceutical Industry review/Фармацевтична галузь, Uncategorized, WEB only

Українська фармацевтична галузь відновлюється і розвивається попри виклики війни – результати дослідження «Фармацевтична галузь України- 2023»

Українська фармацевтична галузь відновлюється і розвивається попри виклики війни – результати дослідження «Фармацевтична галузь України- 2023»

Фармацевтична компанія «Дарниця» презентувала довідник «Фармацевтична галузь України- 2023», підготовлений у співпраці з Top Lead та Proxima Research.

Протягом минулого року галузь активно відновлювалася. Попри всі виклики, включно з падінням купівельної спроможності населення та проблемами з логістикою, фармацевтична галузь стабільно посідає високі позиції серед інших галузей промисловості.

У 2023 році порівняно з 2022 обсяг реалізованої продукції зріс на 19,6%.

В аптечному сегменті українські ліки традиційно переважають над імпортом з часткою 63% у натуральному вираженні, проте поступаються у грошовому іноземним лікам, які становлять 63%.

Експорт фармацевтичної продукції у 2023 році перевищив показник 2022 року на 17,2%. Лідерами серед імпортерів українських ліків є Узбекистан, Казахстан, Литва, Грузія та Молдова.

Водночас, обсяги імпорту збільшилися на 12,6% порівняно з 2022 роком. Незмінними лідерами імпорту в Україну є Німеччина, Індія та Франція.

Попри невизначеність безпекової ситуації, більшість українських фармацевтичних компаній у 2023 році зберегли або збільшили рівень інвестицій у дослідження та розробку, який було продемонстровано у 2022 році.

Докладніше ознайомитися з результатами дослідження можна тут.

«Фармацевтична галузь завжди потребувала активного впровадження інновацій, підбору найкваліфікованіших кадрів та забезпечення сталих бізнес-процесів. Тому провідні українські фармацевтичні компанії, такі як «Дарниця», виявилися готовими до повномасштабної війни. Ті самі чинники сприятимуть й подальшому розвитку галузі», – вважає директор з корпоративних комунікацій фармацевтичної компанії «Дарниця» Василь Губарець.

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт