Об`єктивний інформаційний канал
для професіоналів галузі

Фармацевтична галузь/ Pharmaceutical Industry review, 2023, №2 (95) квітень

Всесвіт пакування

Італійська компанія Universal Pack має понад 50 років досвіду роботи як провідний інноватор індивідуальних пакувальних машин і комплексних виробничих ліній, спеціалізуючись на багатоструменевих вертикальних пакувальних лініях безперервної та переривчастої дії для багатьох світових брендів.

Широке портфоліо

На виробничих потужностях в Іта­лії компанія Universal Pack вироб­ляє широкий асортимент ліній, кожна з яких виготовлена індиві­дуально на замовлення. Серія Alfa – це обладнання з верти­кальним переривчастим рухом для виробництва зручної та прак­тичної монодозної упаковки – стіків. Серія обладнання Delta забезпечує переривчасте та без­перервне виготовлення картон­ного пакування для фасування груп саше у попередньо склеєні або плоскі коробки.

Серія Gamma від компанії Universal Pack – це високошвидкіс­ні вертикальні лінії безперервного руху, що працюють із поворотними роликами запаювання для вироб­ництва зручних та практичних пря­мокутних 4-­шовних і фігурних саше певної форми. Нове обладнання серії Theta – це високошвидкісні вертикальні лінії безперервного руху, спроєктовані та виготовлені відповідно до найвищих стандартів фармацевтичної промисловості для виробництва 4-­шовних фігурних саше, які зараз застосовуються в харчовій промисловості.

Дизайнери Universal Pack мо­жуть поєднати вищевказані харак­теристики, щоб виготовити повністю автоматизовану лінію пакуван­ня відповідно до вимог замовника. Пакувальні лінії можна налаштува­ти для харчової, хімічної та фарма­цевтичної галузей промисловості тощо. За допомогою обладнання від компанії Universal Pack можна пакувати гранули, рідини, порошки, а також різноманітні предмети нез­вичайної форми – від соломинок до флаконів із ліками.

Запорука успіху компанії Universal Pack

Широта можливостей пакувальних ліній Universal Pack робить її при­вабливою для клієнтів. Глибина знань працівників компанії є свід­ченням інвестиційної стратегії сім’ї власників і відданості високим стандартам в Universal Pack.

«Кожна машина розроблена власними силами, до кожної рухомої частини обладнання. Ми створили як програмне забезпечення, так і інтерфейс користувача. Єдина частина, яку ми передаємо аутсорсингу – це електричні компоненти та шасі, але всі механічні частини виготовляються на нашому заводі», – розповідає директор з продажу Марко Нардіні.

Загалом Universal Pack вироб­ляє 95% лінії власними силами. Усі механічні частини спроєктовано, виготовлено та перевірено на власному виробництві.

«Сьогодні це не тільки унікальний досвід, оскільки компанії можуть заощадити багато коштів на аутсорсингових запчастинах, а й свідчить про те, що ми не зосереджені на прибутках, а прагнемо створювати обладнання найкращої якості на ринку», – говорить пан Нардіні.

«Крім того, наші лінії мають дуже ергономічний дизайн. Занадто легко зосередитися на продуктивності та ефективності, не зважаючи на ергономічність дизайну і на те, наскільки легким повинно бути користування обладнанням. Іншою особливістю є простота обслуговування. Це дуже важливе питання, коли лінія щодня працює протягом усього дня. Обладнання Universal Pack просте в обслуговуванні, оскільки всі процеси та елементи доступні для інженерів».

Пан Нардіні також наголосив на перевагах Universal Pack у тому, що компанія чесна у своїх відносинах із клієнтами: «Велика глобальна проблема зараз полягає в постачанні електричних компонентів. Усім було важко знайти електричні компоненти, головним чином через брак комп’ютерних мікросхем, що стосується всіх постачальників. На щастя, наша компанія є постійним клієнтом таких постачальників, як Allen-Bradley, Rockwell Automation, Schneider Electric тощо, завдяки чому має пріоритет. Ми тісно співпрацюємо з нашими постачальниками, які намагаються максимально скоротити будь-який вплив на нас. І, на щастя, П’єтро Донаті, власник компанії, не боїться робити великі замовлення».

Іншим унікальним аспектом Universal Pack є власна лаборато­рія, в якій проводяться тестування кожного окремого продукту та ба­гатошарових матеріалів. Це дозво­ляє компанії пришвидшувати ди­зайн на тижні або місяці, оскільки команда має справжнє наукове розуміння сировини, з якою пра­цює обладнання.

«Цей факт, підкріплений експертним досвідом і величезною базою даних різних продуктів і пакувального матеріалу, означає, що наші рішення надійні», – заявив пан Нардіні.

Обслуговування та інновації

Високопрофесійна післяпродажна підтримка клієнтів, яку надає Universal Pack, є ще однією запору­кою успішної роботи компанії. Ши­рока комп’ютеризована система контролю запасних частин на за­воді Universal Pack забезпечує швидкий збір і відправку запасних частин клієнтам.

«Ми зосереджуємося на післяпродажному обслуговуванні», – пояснив пан Нардіні. «Це надзвичайно важка робота для персоналу фабрики, який працює у різних часових поясах. Для будь-якої компанії, якщо лінія не працює, кожен день простою виробництва може коштувати дуже дорого. Universal Pack має відповідати очікуванням клієнтів щодо післяпродажного обслуговування та якнайшвидше задіювати інженера».

Компанія Universal Pack працює в тісному партнерстві з клієнтами, створюючи ефективні та інновацій­ні пакувальні рішення. Генераль­ний директор П’єтро Донаті має ін­новаційний спосіб мислення і інве­стує кошти в обладнання для виго­товлення компонентів власними силами, якщо не може знайти та­кий компонент достатньої якості з інших джерел.

Ця інновація підтримується на­дійними процесами контролю яко­сті. «Я бачив випробувальні установки на заводі, на яких працював новий поршень – сказав пан Нар­діні. – Цей поршень працює як тестовий. Містер Донаті не схвалить поршень для використання на одній із наших машин, доки не побачить, що він виконує понад мільйон операцій».

Universal Pack має програму розробки екологічно чистих багато­шарових матеріалів, щоб мінімізу­вати вуглецевий слід. Компанія переконфігурувала своє обладнан­ня для роботи з матеріалами, що мають різні характеристики, за­безпечуючи задовільну запайку пакетів, виготовлених з матеріа­лів, які підлягають переробці.

Попри всю цінність пакування, яке можна переробити, пан Нарді­ні вважає, що майбутнє за іншим: «Шлях вперед – компостування. Біорозкладний пакет набагато зручніший для споживача, особливо в домашніх умовах, де його можна просто покласти в компостну купу або в контейнер для продуктових відходів без необхідності промивання. Небезпека біорозкладаних етикеток полягає в страху, що люди просто впустять їх на вулиці. Компостування – це так просто».

Розвиток у сфері пакування

Завдяки розробці нових варіантів пакетів майбутнє Universal Pack – це зростання та розширення. Ви­робничі потужності вдосконалю­ються за рахунок додавання трьох нових шестиосьових автоматич­них установок із ЧПУ. У довгостро­ковій перспективі компанія Universal Pack планує збільшити розміри заводу.

За словами пана Нардіні, Universal Pack завжди прагне вийти на нові ринки: «Ми монополізували африканський ринок і маємо там такий успіх, тому що наші лінії дуже міцні та справляються з періодичними відключеннями електроенергії та поганими умовами роботи. У нас дійсно є універсальні лінії, якими дуже легко керувати».

Містер Нардіні із захоплен­ням спостерігає за зростанням Universal Pack: «Завжди з’являються нові виклики. Мені подобається сімейна атмосфера в Universal Pack і відчуття командної роботи, коли кожен робить усе можливе для компанії».

Регіональний представник «Бютлер & Партнер»
https://butlerpartner.com/

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт