Объективный информационный канал
для профессионалов отрасли

Фармацевтическая отрасль/ Pharmaceutical Industry review, 2022, Спецвыпуск, декабрь

Марьяна Мартынчук, генеральный директор «ФИТОФАРМ»: «Работаем, помогаем фронту, поддерживаем Украину»

Для компанії «ФІТОФАРМ» війна розпочалася далеко не 24 лютого 2022 р. Адже наше підприємство знаходиться на передовій з 2015 р., коли між нами та лінією фронту було трохи більше як 20 км. Ми працювали весь цей час, навіть перебуваючи в тимчасовій окупації. І зараз разом з усією країною вже понад 10 міс долаємо важкий шлях до перемоги. Перелічувати всі труднощі, з якими стикнулася компанія, немає сенсу. Головне – що ми шукаємо й знаходимо шляхи їх вирішення.

Нові умови – нові рішення

Ми визначили пріоритети й побудували наші дії відповідно до нових бізнес-задач.

Перша складова – безпека наших співробітників. А для виробництва, що розташоване у м. Бахмут, це одразу стало особливо гострим питанням. У короткі терміни була проведена евакуація наших співробітників у безпечніші регіони України. Більшість, звісно, приїхала в Київ, де розташований головний офіс компанії. Практично усі вакансії, які виникали в компанії з моменту початку війни, закривалися внутрішніми кандидатами. Також ми постійно підтримуємо ті підрозділи, де служать наші мобілізовані колеги, – передаємо потрібні для перемоги речі.

Друга складова – максимально можливий порятунок виробничих потужностей і напрацьованої продукції. Фармацевтичне виробництво – це специфічне обладнання й особливі умови, тому перевезти потужності з одного місця на інше просто неможливо. Частково вдалося вивезти напрацьовану продукцію та сировину. Але процес вивезення регулярно переривався «прильотами». Виробничі потужності фактично зруйновані, їх неможливо відновити, дороговартісне процесингове обладнання безнадійно втрачене.

Третя складова – забезпечення життєздатності компанії як роботодавця та виробника лікарських засобів. Ми розуміємо, що економіка має працювати. Кожен із нас, хто не перебуває на передовій, – боєць економічного фронту. А особливо це стосується критичних галузей, якою є фармацевтична, що передбачає обов’язок забезпечувати українців необхідними ліками, передавати медикаменти збройним силам, надавати співробітникам засоби для життя та можливість допомагати фронту.

Тому з моменту зупинки заводу в Бахмуті (а це було в кінці квітня) ми ухвалили рішення про виробництво нашої продукції на потужностях інших фармацевтичних підприємств на контрактних умовах. Завдяки зусиллям наших фахівців та спеціальній програмі Міністерства охорони здоров’я щодо релокації фармацевтичних підприємств, які розташовані в зоні бойових дій, ми змогли випустити перші серії контрактних ліків уже в червні.

Міняємо форму –залишаємо зміст

Наша найближча й найважливіша перспектива – це перемога. І ми, як і вся країна, докладаємо задля її досягнення всі наші сили та можливості.

Наші можливості можуть бути обмежені лише повітряними тривогами та відключеннями електрики. Адже ніякий генератор не «потягне» високотехнологічне фармацевтичне виробництво. Тому в пошуку шляхів забезпечення українців необхідними ліками та підтримки української економіки ми проводимо переговори із закордонними виробниками і вже зараз маємо попередні домовленості про розміщення замовлень на виробництво в інших країнах.

По суті, ПрАТ «ФІТОФАРМ» із виробничої стала маркетинговою компанією. Принаймні цей статус буде до нашої перемоги та ще деякий час після неї. Адже будівництво нового фармацевтичного підприємства – процес не швидкий. Проте після його завершення, цілком ймовірно, у Бахмуті буде найсучасніший фармацевтичний завод в Європі. Тренди? Єдиний сучасний тренд для кожного українця – вірити в ЗСУ, країну і власні сили. Усі до єдиного співробітники«ФІТОФАРМ», як на фронті,так і в тилу, йому відповідають. ПрАТ «ФІТОФАРМ» – це компанія з історією, і все найкраще про нас ще буде написано.

https://fitofarm.ua/

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт