Объективный информационный канал
для профессионалов отрасли

Фармацевтическая отрасль/ Pharmaceutical Industry review, 2023, №6 (99) ноябрь

Организаторы выставки CPHI Barcelona объявили победителей престижной награды CPHI Pharma Awards 2023

Нагородами відзначено видатні досягнення, а також внесок світової фармацевтичної промисловості та ланцюжка поставок у 12 різноманітних категоріях.

Enrico Zodio, генеральний директор компанії Procos, став безсумнівним переможцем однієї з найпрестижніших нагород – «Генеральний директор року» – за те, що під його керівництвом компанія набула вражаючого розвитку і зростання. Зараз Procos має оборот понад EUR 200 млн, інвестувавши в потужності для подальшого збільшення виробництва.

У категорії «Розробка АФІ» компанію Snapdragon Chemistry (підрозділ Cambrex) було визнано переможцем за розробку надвисокотемператур­ного (>300 °С) безперервного виробничого процесу для рацемізації соторасибу (LUMAKRASTM) P-­діону. Цей інноваційний підхід із застосуванням екологічно чистих технологій сприяє зниженню PMI (масоінтенсивності процесу) на 58%.

Переходячи до готових лікарських форм, судді вибрали компанію Lubrizol Life Science Health за розробку та запуск першого ексипієнта, що по­кращує розчинність. Він спеціально створений для парентерального застосування. Apisolex, що складається з природних для організму компо­нентів, є допоміжною речовиною на основі поліаміно кислот, яка дозволяє розробникам рецеп­тур підвищувати розчинність гідрофобних AФІ класу II та IV відповідно до системи BCS до 50 000 разів.

У категорії «Досконалість ланцюга постачань» пере­могла компанія Catalent за свої послуги з управління, які забезпечують наскрізне професійне управління ланцюжком поставок для виробництва аутологічної, алогенної, клітинної та генної терапії. Створені спеціально для вирішення унікальних задач, рішення Catalent забезпечують повне відстеження, щоб гаран­тувати доставку кожної дози кожному пацієнту.

Компанія Gasporox отримала нагороду в категорії «Упаковка та обладнання» за свою систему вимірю­вання газів AutoMAP™ Pharma високих або низьких концентрацій O2 в упаковках із модифікованою атмосферою. Враховуючи оновлений Додаток 1 GMP ЄС «Виробництво стерильних лікарських засо­бів», який чітко зосереджений на якості паренте­ральних препаратів малого та великого об’ємів, під­хід AutoMAP™ Pharma дозволяє використовувати точну лазерну технологію для перевірки пакетів різ­них розмірів для внутрішньовенного застосування без проведення деструктивного аналізу.

Комплексне рішення EDC від компанії Lambda Therapeutic Research, яке підвищує ефективність дослідження та оптимізує керування даними, було обрано як інструмент для забезпечення відповідності нормативним вимогам. Програмний пакет Lambda, включаючи IMPTrack®, KnowledgeNET® і Biolyte®, транс формує клінічні дослідження, забезпечуючи точ­ний збір даних у режимі реального часу за допомо­гою розширених функцій, таких як сканування штрихкодів і перевірка сітківки ока. З його допомогою можна легко керувати та отримувати результати досліджень, усунути необхідність у паперових записах та покращити дотримання нормативних вимог.

Виробнича платформа, розроблена компанією Luminary Therapeutics, яка має на меті вивести на ринок терапію алогенними клітинами за ціною менше USD 10 тис., була відзначена в категорії «Досконалість виробництва». Ця платформа Gamma Delta 2.0+ допоможе надати пацієнтам доступ до методів лікування, що змінюють життя.

У категорії «Доставка ліків та інноваційні пристрої» судді високо оцінили SMARTPATCH від компанії Medicsen – пластир, в якому використано ультра­звук для підшкірної доставки ліків без застосування голок і канюль. Це унікальна система для доставки ліків, яка забезпечує комфорт пацієнта. Примітно те, що він поєднує в собі основні переваги звичних пластерів разом із очевидною можливістю уникнути виникнення інвазивних і болючих відчуттів.

Компанія InSyBio вразила суддів і перемогла
в абсолютно новій категорії «Інновація Start-­Up» за свою здатність революціонізувати медичну галузь та клінічні випробування завдяки цільовому відкриттю біомаркерів. Фахівці компанії розробили високоточну прогнозуючу аналітику, що дозволяє персоналізувати тестування ліків, нутрицевтиків
і продуктів харчування. Це рішення надають науково ­дослідним відділам фармацевтичних, науково ­дослідних інститутів і харчових компаній аналітичні та обчислювальні засоби для досягнення складних дослідницьких та інноваційних цілей.

Ще одну нову категорію – «Серце фармацевтики» – було додано цьогоріч, щоб відзначити наш власний дух CPHI. Першим її переможцем стала компанія Merck KGaA, яку було обрано за Embracing Carers®. Ця надихаюча ініціатива орієнтована на опікунів і спрямована на те, щоб визнати роль, яку сімейні опікуни відіграють у суспільстві, та підтримувати на кожному кроці їхнього шляху піклування. Embracing Carers® має на меті висвітлити невидимі проблеми, з якими стикаються опікуни, посилити їхній «голос» і каталізувати суспільні та інституційні зміни у визнанні та захисті опікунів.

Що може проілюструвати процес прискорення інновацій краще, ніж запатентоване рішення MIVO® (Multi In Vitro Organ) з використанням чипа від ком­панії React4Life? Це рішення дає можливість вико­ристовувати 3D-­біологічні тканини чи органи люди­ни із застосуванням рідинної динаміки in vivo, до­лаючи обмеження існуючих доклінічних аналізів
і одночасно зменшуючи кількість тестувань на тва­ринах. Це великий крок вперед, оскільки це рішен­ня є надійнішим, ніж клінічні дослідження, більш передбачуваним, аніж тести in vitro, і швидшим/ дешевшим, ніж тестування на тваринах. Рішення MIVO® (Multi In Vitro Organ) прокладає шлях до більш прогнозованих дослідницьких моделей, персоналі­зованих методів терапії, імуноонкології та швидших і ефективніших процесів відкриття ліків.

Schneider Electric було визнано переможцем у номінації «Стійкість» завдяки її програмі Energize, яка дає змогу співпрацювати 18 глобальним фар­мацевтичним компаніям, щоб спільно залучити сот­ні постачальників до інноваційних кліматичних дій та декарбонізації ланцюжка вартості фармацевтич­ної продукції. Ця програма є першою у своєму роді спробою збільшити масштаб глобального ланцюжка поставок в одній галузі в конкурентний спосіб для стимулювання змін на системному рівні. Активно співпрацюючи зі своїми постачальниками з метою створення можливостей для використання віднов­люваної енергії, 18 компаній­-учасниць докладають великих зусиль для спільного вирішення проблеми споживання електроенергії та надихають інші секто­ри промисловості наслідувати їхній приклад.

«CPHI прагне позиціонувати себе в «серці фармацевтики», створюючи середовище, де кожен у нашій галузі може обмінятися зі своїми колегами ідеями та створити нові продуктивні альянси для кінцевої вигоди пацієнтів. Я від щирого серця вітаю всіх переможців 20-ї премії CPHI Pharma Awards. Саме вони просувають інновації в ключових напрямах, які визначають успіх нашої галузі. Я також хотіла би подякувати всім, хто надіслав роботи цього року, і членам нашого журі, які так старанно їх розглядали», – підсумовує Tara Dougal, директорка із фармаконтенту Informa Markets.

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт