Objective informational resource
for industry professionals

Pharmaceutical Industry review/Фармацевтична галузь, 2022, №4 (93) October

Winners of the Facility of the Year Award

Нагорода ISPE Facility of the Year Award Winners – це щорічна премія, якою відзначають найсучасніші проєкти, в яких використано новітні інноваційні технології для поліпшення якості продукції та зниження витрат на виробництво високоякісних ліків і продемонстровано прогрес у реалізації проєктів.

CRISPR Therapeutics, категорія «Інновації»
Розташування: Фремінгем (Массачусетс, США)
Проєкт: CRISPR Therapeutics

Суддівський комітет FOYA високо оцінив проєкт CRISPR за створення гнучкого, діджиталізованого об’єкту, за допомогою якого інновації втілюються в життя. CRISPR Therapeutics використовує платформу редагування генів CRISPR/Cas9 для розробки і проведення потенційно лікувальної терапії пацієнтам із серйозними захворюваннями. Ця технологія значною мірою вплинула на життя пацієнтів. CRISPR було удостоєно нагороди FOYA за інновації в проєктуванні об’єкту, який забезпечує цілісне рішення для виробництва та розливу продукції.
https://ispe.org/facility-year-awards/winners/2022/innovation

Janssen Biologics, BV, категорія «Виконання проєкту»
Розташування: Лейден (Нідерланди)
Проєкт: Розширення заводу із запуску вакцин (VLF)

Janssen Biologics BV у Лейдені є біофармацевтичним виробничим і лабораторним випробувальним майданчиком компанії J&J, що виробляє клінічні й комерційні активні фармацевтичні інгредієнти та надає послуги з аналітичного тестування для усього портфоліо вакцин J&J. На майданчику також розміщено J&J’s Vaccine Launch Facility (VLF) – інноваційне виробниче підприємство, яке забезпечує великомасштабний випуск вакцин для проведення пізніх стадій клінічних випробувань, а також великих об’ємів нових вакцин. Будівництво нового стерильного виробничого цеху площею більш ніж 2000 м2 поруч із існуючим VLF зробило можливим широкомасштабне виробництво активних речовин для вакцини проти COVID-19.
https://ispe.org/facility-year-awards/winners/2022/project-execution

Takeda Pharmaceuticals International AG, категорія «Ланцюжок поставок»
Розташування: Мадрид (Іспанія); Замок Грейндж (Ірландія); Осака (Японія); Таузенд Оукс (Каліфорнія, США)
Проєкт: Глобальна програма з виробництва Alofisel

Фармацевтична компанія Takeda Pharmaceuticals International AG, штаб-квартира якої розташована в Токіо (Японія), була заснована 1781 р. і орієнтована на проведення досліджень та розробок. Її місія полягає у поліпшенні здоров’я людей і забезпеченні світлого майбутнього для світу за допомогою передових інновацій у медицині.

Alofisel є першим у своєму класі продуктом для терапії стовбуровими клітинами та першим алогенним мезенхімальним методом терапії стовбуровими клітинами, який отримав схвалення EMA. Проєкт було розроблено із урахуванням терміну придатності продукту лише 48 год, що, своєю чергою, потребує безперебійного транспортування у «холодному ланцюгу». Takeda довелося повністю переосмислити ланцюжок постачання з метою доставки продукту із заводу до лікарні для введення його пацієнту протягом дуже короткого часу.
https://ispe.org/facility-year-awards/winners/2022/supply-chain

Takeda Pharmaceuticals International AG,  категорія «Pharma 4.0™»
Розташування: Зінген (Німеччина)
Проєкт: TaSiVa

Takeda Pharmaceuticals International AG зі штаб-квартирою в Токіо (Японія) – світова біофармацевтична компанія, що орієнтована на задоволення потреб пацієнтів і розвиток науки. Компанія має понад 30 виробничих підприємств у всьому світі. Вакцини є одним з основних терапевтичних спрямувань розвитку Takeda. Інноваційний підхід до проєкту підприємства TaSiVa, що розташоване в Зінгені (Німеччина), заснований на впровадженні технологій Рharma 4.0. Це також доповнило загальну цифрову трансформацію всієї компанії. До проєкту було залучено кілька основних постачальників і науковців для розробки рішень Рharma 4.0.

Об’єкт побудовано з використанням найсучаснішого технологічного обладнання і доповнено передовими цифровими технологіями в кількох ключових сферах. Повне оновлення ІТ-інфраструктури було завершено на місці на ранній стадії проєкту, що забезпечило платформу для використання передових інформаційних технологій та операційних технологічних рішень як частини реалізації проєкту.
https://ispe.org/facility-year-awards/winners/2022/-pharma-4-0

Janssen Biologics, BV, категорія «Соціальний вплив»
Розташування: Лейден (Нідерланди)
Проєкт: Розширення Vaccine Launch Facility (VLF)

Janssen Biologics BV у Лейдені є біофармацевтичним виробничим і лабораторним випробувальним майданчиком J&J, на якому виробляють активні фармацевтичні інгредієнти в клінічних та комерційних об’ємах, а також надають послуги щодо досліджень для всього портфоліо вакцин J&J. Вакцина J&J мала важливе значення для вирішення медичних потреб під час пандемії COVID-19, надавши світові вакцину разового використання проти COVID-19, доступну на некомерційній основі для екстреного введення. Щоб забезпечити світ вакцинами разового використання проти COVID-19, потрібно було збільшити виробничі потужності J&J. Обмежений термін будівництва ділянки VLF став одним із викликів для J&J з метою виконання зобов’язань щодо постачання вакцини проти COVID-19. Щоб дотриматися цих стислих термінів, потрібен був інтегрований підхід до виконання проєкту, що ѓрунтується на внутрішній і зовнішній співпраці.
https://ispe.org/facility-year-awards/winners/2022/social-impact-janssen-biologics

Catalent, категорія «Соціальний вплив»
Розташування: Блумінгтон (Індіана, США)
Проєкт: Mercury

Catalent є провідним світовим постачальником наукових розробок і виробничих платформ для випуску лікарських засобів, включаючи препарати для біотерапевтичного спрямування, клітинної та генної терапії, а також споживчі товари для здоров’я. Завдяки майже 90-річному досвіду роботи в галузі Catalent має підтверджені здобутки в сфері швидкого виведення на ринок великої кількості товарів для клієнтів, підвищення продуктивності та забезпечення надійних глобальних клінічних і комерційних поставок продукції. Проєкт Catalent Mercury був реалізований під час глобальної пандемії. Оскільки компанія розробляла невідомий до цього процес виробництва вакцини-кандидата, команда орієнтувалася на існуючі проєкти, щоб досягти успіху. Аби задовольнити найсуворіші вимоги процесу до проєкту, загальну площу ділянки було збільшено майже на 4000 м2. Команді також вдалося зменшити тривалість проєкту на 6 міс. Попри обмеження через пандемію COVID-19, команда відмінно впоралася із завданням.
https://ispe.org/facility-year-awards/winners/2022/social-impact-catalent

Iovance Biotherapeutics, Inc., категорія «Почесна відзнака від FOYA»
Розташування: Філадельфія (штат Пенсильванія, США)
Проєкт: Центр клітинної терапії Iovance (iCTC)

У новому триповерховому приміщенні площею понад 12,5 тис. м2 розміщено виробництво, лабораторії, складські і адміністративні приміщення для надання  основних комунальних послуг.

Iovance випускає препарати для застосування в терапії онкологічних захворювань на пізній стадії розвитку. Компанія зосереджена на розробці, виробництві й комерціалізації нових імунотерапевтичних засобів проти раку на основі лімфоцитів, що інфільтрують пухлини (TIL). Це природна імунна відповідь на ракову пухлину, але у хворих на рак реакція TIL знижена. У iCTC мільярди TIL пацієнта генерують та надсилають назад для одноразового лікування раку, коли у пацієнта залишається небагато варіантів.
https://ispe.org/facility-year-awards/winners/2022/honorable-mention

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт