Objective informational resource
for industry professionals

Pharmaceutical Industry review/Фармацевтична галузь, 2023, #1 (94) February

Pharmapack Europe exhibition set new record indicators of innovation

Виставка Pharmapack Europe 2023, яка щорічно проходить в експоцентрі Paris Expo Porte de Versailles (зал 7.2), Франція, об’єднала більш як 5500 відвідувачів, що представили понад 300 компаній.

У 2023 р. кількість представників галузі на Pharmapack Europe досягла рекордного значення, перевершивши показник навіть до початку пандемії. Таке швидке відновлення, а також результати досліджень показників інноваційності за останні 7 міс є дуже хорошим знаком для виробників пристроїв і упаковки, що свідчить про значне відновлення галузі.

«Це надзвичайна новина для відвідувачів Pharmapack Europe 2023 і, звичайно, ж для галузі доставки та упаковки ліків у цілому, оскільки ріст показників інноваційності вказує на перспективний рік. Думки наших експертів та результати опитувань свідчать про те, що компанії з виробництва пристроїв для доставки ліків та пакування повертаються до сталого розвитку як пріоритетного напрямку галузі. У 2023 р., оговтавшись від нещодавніх викликів, компаніям доведеться повернутися до вирішення таких нерозв’язаних питань, як прискорення інновацій, зменшення витрат і покращання стійкості. І це, очевидно, є непростими завданнями. Ми бачимо, що партнерство абсолютно необхідне для досягнення будь-яких покращань, і саме тому Pharmapack є надзвичайно важливим заходом для спеціалістів галузі», – прокоментувала Laura Indriksone, бренд-менеджер Pharmapack Europe.

У звіті CPHI Annual Report (див. Спецвипуск «Фармацевтична галузь», 2022 р.) зазначено, що деякі з негативних макроекономічних впливів останніх 12 міс зменшуються, а загальна картина щодо інновацій значно покращується. Прогнозуються нові рекордні показники інноваційності, причому значення Сполучених Штатів Америки, Німеччини та Великобританії перевищують значення інших країн. Зокрема, Німеччина (9,1) досить добре впоралась із нещодавніми «штормами» та знову наблизилася до показника США (9,3) – обидві країни отримали оцінки вище 9. Це вперше за всю історію опитування, коли дані країни чи будь-яка інша досягли таких показників. Велика Британія також продовжила тенденції останніх років із ще одним значним покращанням показника інноваційності, який досяг 8,5.

Однак Японія протягом останніх років продовжила опускатися в рейтингу, не зважаючи на підвищення показника до 7,2 (порівняно з 6,8, що був 8 міс тому), і наразі вона на 6-му місці. Індія та Китай продовжили свої вражаючі покращання у 2022 р. зі зростанням на понад 30 і 35% відповідно, витіснивши інші провідні західні країни.

У звіті прогнозується, що протягом наступних 18 міс технологія мРНК і біологічні препарати розвиватимуться і надалі, а разом із ними розробка нових пристроїв та способів доставки мРНК.

Пані Indriksone додала: «Усі відвідувачі максимально використали надані їм можливості протягом двох днів роботи виставки Pharmapack Europe. Налагодження нових контактів і нових ланцюгів постачання закладуть основу для подальшого зростання. Pharmapack Europe надає платформу та відіграє свою роль у розвитку галузі завдяки нашим проєктам Start-up Hub і Pharmapack Awards. Тепер невеликі компанії і технології наступного покоління мають можливість поставити себе поруч із найбільшими та найінноваційнішими компаніями з доставки ліків і обладнання».

За матеріалами:
https://www.pharmapackeurope.com/

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт