Objective informational resource
for industry professionals

Pharmaceutical Industry review/Фармацевтична галузь, 2023, #2 (95) April

IMA Group at the interpack 2023

ІMA Digital – глобальний проєкт, який сприяє підвищенню продуктивності та операційної діяльності шляхом використання цифрових інструментів та віртуальних застосунків, починаючи з поєднаних машин, що приводить в дію штучний інтелект, і завершуючи застосунками та приладами для сучасного технічного обслуговування та навчання.

Проєкт IMA Zero було розпочато багато років тому з метою мінімізувати вплив промислового виробництва на довкілля. IMA NOP (програма без використання пластику) – один з чотирьох напрямів проєкту IMA Zero, завданням якого є сприяння використанню екологічних замінників пластику у виробництві пакування на машинах Групи IMA, що демонструє її конкретні досягнення в сфері сталого розвитку.

Коротко розповімо про машини для фармацевтичної галузі, які ми представлятимемо на виставці.

У розділі Виробництво твердих лікарських форм буде продемонстровано нову мийку AQUARIA виробництва IMA Active. Потужна, проте неодмінна складова, ефективна та «розумна» ця машина пропонується в декількох конфігураціях, що дозволяють контролювати споживання, таким чином забезпечуючи ефективність та повагу до довкілля. Швидкість наповнення капсул на капсульній машині ADAPTA 50 може досягати 50 000 штук за 1 год, вона оснащена розумними електромеханічними пристроями, що забезпечують численні можливості з метою налаштування елементів наповнення капсул, персоналізованої організації процесу для кожного продукту та оптимізації точності дозування. Лінія для прямого безперервного пресування CDC (Continuous Direct Compression Line) використовує раціональну, ефективну та гнучку технологію виробництва таблеток, яка у поєднанні з РАТ дозволяє легко адаптуватися для забезпечення якості на етапі розробки QbD. Дизайн лінії CDC сприяє швидкому досягненню контрольних параметрів та уникненню відходів під час запуску та зупинки машини, що забезпечує найоптимальніші робочі параметри. ACCELA CTC 500, коатер для безперервного нанесення покриття на таблетки виробництва Thomas Processing, розроблено для великих обсягів виробництва крупних партій таблеток в діапазоні 100–1000 кг/год. Модель ACCELA CTC 500 виробництва Thomas Processing – це єдиний на ринку коатер з інтегрованою камерою охолодження, завдяки якій немає потреби у використанні додаткових систем охолодження. Це дозволяє зменшити площу, яку займає обладнання, та оптимізувати процес нанесення покриття.

У розділі Асептичне виробництво та ліофілізація будуть представлені: машина для наповнення та укупорки INJECTA 36, оснащена сучасним швидкісним роботизованим процесором для готових до застосування компонентів, який забезпечує їхню точну безконтактну передачу з мінімальним доступом оператора до робочої зони. KRYOAIR – екологічно безпечна система охолодження з використанням повітря, в основу якої закладено ряд етапів стиснення/охолодження/розширення повітря, що може бути охолоджене до температури -100 °С. KryoAir – перша ефективна потужна система з використанням повітря для генерування та накопичення «зеленої» чистої енергії з метою зменшення впливу на довкілля, яка матиме значний вплив на майбутнє нашої планети. SMART 300 PWD AUGER – досконале рішення для інтеграції ізоляторних технологій та систем CIP/SIP, що забезпечує багатократне дозування двох типів фармацевтичних порошків в один і той самий флакон зі швидкістю 300 шт. за 1 хв. XTREMA – швидкісна машина наповнення та укупорки для роботи в асептичному середовищі з флаконами всіх розмірів в діапазоні SVP та LVP, яка може змінювати рух флаконів з безперервного на періодичний за допомогою HMI. Розлив продукту відбувається з мінімальними втратами і повторне наповнення здійснюється на високій швидкості – 600 флаконів за 1 хв зі 100% IPC.

У розділі Первинне та вторинне пакування будуть представлені: інтегрована блістерна лінія C80HS-A96, розроблена підрозділом IMA Safe для виробництва середніх та великих партій продукції з урахуванням частих переналадок. Вона має інноваційний дизайн як з точки зору загальної конструкції, так і функціональних деталей. Машина, яка буде представлена на стенді, має виробничу потужність до 700 блістерів або 500 пачок за 1 хв та випускає блістери, що підлягають вторинній переробці. Лінія для пакування стіків STICK 360-X2S з картонажною машиною періодичної дії розроблена для забезпечення найвищих стандартів продуктивності порівняно з пропозиціями інших виробників на ринку та гарантує найбільшу гнучкість в категоріях випуску і систем дозування. Інноваційний роботизований картонажний острів TRIT-ONE Robotised Cartoning Island, спроєктований для роботи з будь-якими видами упаковки (блістери, шприци, саше тощо), може обробляти партії в мінімальній кількості (1 шт.) і забезпечує відслідковування продукції та валідацію всього процесу пакування. Лінія для пакування в паперову упаковку Paper Pack Packaging Line має гнучкі налаштування, на ній можна пакувати широкий асортимент продукції для парентерального застосування та приладів медичного призначення на паперові втулки всередині пачки, створюючи на 100% власне пакування на основі паперу. Машина C102V для пакування на втулки працює на низьких та середніх швидкостях, може пакувати шприци, ампули, флакони, дрібні косметичні вироби, тверді форми тощо. На виставці демонструватиметься модель з використанням втулок для вторинної переробки.

Машина C1290 для автоматичного наповнення туб призначена для пакування продукції у фармацевтичній, косметичній, хімічній та харчовій галузях промисловості. Швидкість наповнення становить до 90 туб на 1 хв, машина має енергозберігаючі властивості завдяки самостійній генерації струменів повітря для станції нагріву туб.

Нещодавно розроблена підрозділом IMA Life машина MODULA для збору та нанесення етикетки на попередньо наповнені шприци компактна, її легко можна інтегрувати в комплексну лінію для наповнення шприців. За машиною може бути розташований пристрій для виймання шприца з гнізда або інспекційна машина, а перед нею можна встановити обладнання для вторинного пакування та завершальних етапів пакування.

Для обробки виробів медичного призначення підрозділ IMA  Automation розробив модель X-PEN для збору шприц-ручок та автоінжекторів на основі лінійної транспортної системи з використанням магнітів, яка дозволяє гнучко та швидко налаштовувати операції. Модульність, компактність, надійні технології та процеси разом з високою ефективністю є ключовими характеристиками цієї нової платформи для збору виробів.

IMA Pharma: єдиний «все в одному» постачальник фармацевтичної промисловості

IMA Pharma є світовим лідером в царині дизайну, виробництва автоматичних машин і комплексних ліній для обробки та упаковки фармацевтичних продуктів завдяки своєму високому технологічному рівню та здатності запропонувати рішення, створене з урахуванням потреб клієнта для задоволення найскладніших вимог ринку. Цю роботу виконують високоспеціалізовані підрозділи компанії: IMA Active (Тверді лікарські форми), IMA Life (Рішення для асептичного виробництва та ліофілізації), IMA Safe (Рішення для пакування) та BFB (Рішення для завершальних стадій виробництва).

Разом вони поєднують унікальну майстерність та знання, взаємодіють у середовищі, де люди, обладнання та технології створюють неперевершену синергію, закладають умови для подальших інновацій, наступного рівня гнучкості, розробки рішень для підвищення цінності вашого продукту.

Все з єдиного джерела, що заслуговує на довіру, – IMA Pharma.

www.ima.it
www.ima.it/pharma

Зоран Бубало
Zoran@bubalo.rs
тел.: +38 063 442 5648

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт