Objective informational resource
for industry professionals

Pharmaceutical Industry review/Фармацевтична галузь, 2023, №6 (99) november

Editorial report from CPHI

Цієї осені відбулася одна з важливих подій фармацевтичного світу – виставка CPHI Barcelona. Як завжди, вона об’єднала постачальників, інноваторів і професіоналів фармацевтичної галузі, щоб створити майданчик для співпраці та налагодження довготривалих стосунків. Відвідувачі заходу мали чудову можливість охопити своєю увагою весь ланцюжок поставок фармацевтичних препаратів – від інгредієнтів та лабораторних пристроїв до хмарних технологій для виробництва та відстежування. Це місце, де лідери думок збираються разом і планують майбутнє, а також визначають тенденції на наступні роки.

Далі детальніше розглянемо деякі тренди, які ми побачили на стендах партнерів різного напряму діяльності – постачальників і розробників обладнання та рішень, виробників АФІ та ексипієнтів, а також розробників та виробників готових лікарських форм.

  1. Диджиталізація впевнено набирає обертів у  фармацевтичній галузі, відкриваючи нові грані «розумного виробництва», а також демонструючи можливості для економії робочого часу і витрат. У попередньому номері ми детально розглянули вплив елементів диджиталізації в нашому секторі (повернутися до матеріалів можна за посиланням https://promoboz.com/archive/2023/5-98-october/).
  2. Стійкість та екологічність вже не є ознаками інноваційності, сьогодні це базовий елемент будь-якої компанії, яка є розробником обладнання чи ліків. Відповідність нормативним вимогам, поліпшення іміджу бренду, зростаючий попит споживачів на екологічно відповідальні ініціативи тощо стимулюють учасників фармринку ставати все більш екологічно свідомими.
  3. Як говорили експерти на виставці CPHI, у 2024 р. аутсорсинг розробки та виробництва ліків продовжить зростати, оскільки фармацевтичні компанії прагнуть скоротити витрати та підвищити ефективність своєї продукції. Контрактні виробничі організації (CMO) і контрактні дослідницькі організації (CRO) стають дедалі складнішими та пропонують широкий спектр послуг – від розробки на ранніх стадіях до комерційного виробництва.
    Це дозволяє фармацевтичним компаніям зосередитися на своїх основних компетенціях у створенні та розробці лікарських засобів.
  4. Безперервне виробництво утримує позицію тренд-сеттера вже багато років. На сторінках журналу ми неодноразово висвітлювали переваги такого методу виробництва ліків. Сподіваємося, що регуляторні органи України найближчим часом нададуть відповідні інструкції та пропишуть норми, щоб місцеві виробники змогли скористатися усіма перевагами такої технології.
  5. Колаборації та співпраця. Партнерство змінює підходи, що існують у фармацевтичній галузі, адже це сприяє обміну знаннями, ресурсами та технологіями, прискорюючи розвиток різних методів лікування. Відвідувачі цьогорічної виставки СРНІ побачили багато таких прикладів загалом, особливо в розділі Start-Up HUB. Також впевнена, що багато компаній можуть поділитися історіями успішної співпраці з клієнтами – виробниками ліків.

 

 

Фармацевтична промисловість впроваджує революційні інновації, що впливають на систему охорони здоров’я. Важливо визнати, що вищезгадані тенденції сприяють глобальному поліпшенню її стану, тож мають постійно бути у фокусі уваги. Фармацевтичним компаніям також потрібно адаптуватися до нормативних вимог, що постійно змінюються, до зростаючих витрат на дослідження та розробки, управління ланцюжком поставок тощо. Зараз час переглянути операційну стратегію розвитку компаній, щоб відповідно реагувати на ці тенденції та залишатися конкуренто-спроможними не тільки на локальному ринку, але й на міжнародному. А це потребуватиме сміливих і новаторських рішень від керівництва.

Тож і надалі надихайтеся матеріалами, опублікованими на сторінках нашого журналу, або перегляньте відеорепортаж із виставки CPHI за посиланням: https://youtu.be/3G374-HtvWY

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт