Об`єктивний інформаційний канал
для професіоналів галузі

Фармацевтична галузь/ Pharmaceutical Industry review, 2022, Спецвипуск грудень

АCINO: якість, на яку ви можете покластися

З першого дня російського воєнного вторгнення компанія ACINO в Україні наполегливо працює в режимі 24/7 задля підтримки фармацевтичної галузі країни, що включає:
• виробництво якісних лікарських засобів на власному фармацевтичному заводі «ФАРМА СТАРТ»;
• забезпечення безперебійних поставок критичних для життя лікарських засобів від надійних закордонних партнерів на територію країни;
• регулярне відвантаження життєво необхідних ліків дистриб’юторам аптечних мереж;
• надання гуманітарної та матеріальної допомоги.

Робота фармацевтичного заводу

Фармацевтичний завод ACINO працює за повним циклом виробництва, забезпечуючи співвітчизникам безперебійний доступ до життєво необхідних лікарських засобів.
Компанія стабільно інвестує в модернізацію виробничих потужностей і розвиток науково- дослідницької діяльності, розширюючи можливості в сфері створення та просування нових фармацевтичних препаратів для пацієнтів.

Логістика лікарських засобів

У перші місяці війни, незважаючи на ускладнену логістику, Аcino здійснювала поставки ліків
«з коліс» на склади дистриб’юторів. Станом на сьогодні це вже більше 17,5 млн упаковок лікарських засобів.

Додатково компанія організувала поставки найзатребуваніших ліків зі складів компанії у Швейцарії.

Партнерство

Задля безперервного забезпечення пацієнтів препаратами ACINO організувала безперебійну поставку сировини для виробництва лікарських засобів на заводі в Києві, а також тримає постійний зв’язок із закордонними партнерами – постачальниками лікарських засобів.

Євген Заїка,
Генеральний директор ACINO в Україні, Голова Наглядової ради «ФАРМА СТАРТ», Регіональний директор ACINO в країнах СНД

«Фармацевтичний сектор – одна з найважливіших складових галузі охорони здоров'я України. Стабільна діяльність, розвиток та конкурентоспроможність гравців фармацевтичного ринку, особливо за часів війни, не тільки спрощують українцям доступ до необхідних ліків,
а й є запорукою розвитку галузі в цілому. Починаючи з першого дня російського воєнного вторгнення члени команди нашого фармацевтичного заводу, ризикуючи власними життями, убезпечили функціонування систем критичної інфраструктури в режимі 24/7 з метою уникнення дефіциту лікарських засобів на ринку. Наш завод з 8 березня почав випускати серії, що були вироблені на початку війни, а вже 29 березня повернувся до «повного циклу» виробництва. Ми також відвантажували продукцію згідно з узятими на себе зобов’язаннями перед партнерами в межах контрактного виробництва, щоб задовольнити потреби пацієнтів не тільки нашої держави, а й таких дружніх сусідських країн, як Молдова та Грузія.

Загалом лікарські засоби виробництва заводу ACINO в Україні сьогодні поставляються до 7 країн світу: Азербайджану, Вірменії, Грузії, Казахстану, Молдови, Узбекистану та Кувейту. Попри війну, ми зміцнили наш експортний потенціал першою реєстрацією лікарського засобу, виробленого на нашому заводі в ЄС. Впевнений, що таке розширення географії експорту ACINO як третьої компанії на вітчизняному фармацевтичному ринку сприятиме підтримці економіки України.

ACINO не планує відхилятися від своєї стратегії розвитку. В нас багато планів на повоєнний час. Ми продовжуватимемо інвестувати у модернізацію заводу в Києві. За останні 7 років інвестиції у завод становили понад USD 30 млн. Вже цьогоріч ми пришвидшили розробку власних препаратів на базі нашого R&D-центру. Також розвиваємо нові стратегічні партнерства зі світовими фармацевтичними компаніями, у тому числі і з групи Big Pharma».

Гуманітарна та матеріальна допомога

Як соціально відповідальна компанія ACINO з моменту появи на ринку (01.10.2015) завжди надає гуманітарну допомогу вітчизняним медичним закладам у вигляді препаратів із власного продуктового портфеля, а також підтримує низку благодійних проєктів та просуває власні соціальні ініціативи. Щорічно це десятки мільйонів гривень, спрямованих на підтримку пацієнтів, розвиток медичної освіти, відбудову лікарень тощо.

ACINO в Україні від початку війни спрямувала на гуманітарні цілі вже більше 65 млн грн, відвантажила понад 200 тис. упаковок лікарських засобів на суму понад 57 млн грн для використання в неврології, психіатрії, кардіології, терапії та ендокринології. Цю допомогу отримали тисячі громадян через більше ніж 225 лікарень, військових шпиталів, громадських організацій та благодійних фондів країни.

На підтримку Збройних сил України було спрямовано 2 млн грн грошової допомоги,
4 млн грн перераховано на забезпечення гуманітарних й медичних потреб Міністерства охорони здоров'я України в межах всесвітньої ініціативи Президента України UNITED24.

ACINO виділила благодійному фонду «Нестримні» 2 млн грн на придбання чотирьох автівок для транспортування гуманітарної допомоги, переміщення та евакуації співвітчизників із зон активних бойових дій і окупованих територій, а також 10 генераторів для забезпечення електроенергією тих, хто цього найбільше потребує.

ACINO виступила партнером проєкту БФ «Реконструкції та розвитку України» із забезпечення прифронтової зони та зруйнованих лікарень в областях надсучасними мобільними шпиталями для надання невідкладної допомоги пораненим. Компанія передала у пілотний медичний комплекс на колесах лікарські засоби на суму 150 тис. грн. Всього заплановано розгорнути 52 таких шпиталі.

ACINO продовжує співпрацювати з МОЗ України та лікарнями, взаємодіяти з благодійними фондами та громадськими об’єднаннями з метою надання необхідної допомоги населенню та державі загалом.

Дмитро Шевчук, Генеральний директор заводу «ФАРМА СТАРТ» – ACINO в Україні

«Дійсно, фармацевти із перших днів війни стояли пліч-о-пліч з усім українським народом. Лише завдяки єдності, самовідданості та незламності нашої команди ми швидко відновили повний цикл виробництва, продовжили працювати в умовах повітряних тривог, блекауту та інших викликів, адже на нас покладаються мільйони українців.

При цьому ми не зупинялись в розвитку нашої технічної інфраструктури і продовжуємо впровадження енергозберігаючих технологій, фокусуючись на зменшенні споживання природного газу та електрики. У 2021 р. наш завод підтвердив відповідність міжнародному стандарту ISO 14001:2015, оскільки забезпечення раціонального використання природних ресурсів та зменшення впливу на довкілля в умовах сучасного виробництва – це must have. І саме тому ми додатково імплементували системи EcoVadis та Red-on-line для управління аспектами захисту навколишнього середовища, здоров'я та безпеки, пов'язаних з діяльністю нашого виробництва.

Наразі ми реалізуємо три проєкти в рамках наступної черги модернізації заводу, серед яких: використання теплової енергії конденсату пари, встановлення компресорів інверторного типу та систем адіабатичного охолодження драйкулерів холодильних установок. Компанія постійно дооснащує підприємство новітніми технологіями та вдосконалює виробничі процеси, щоб наші споживачі були впевнені в якості та ефективності продукції ACINO».

Сплата податків – фінансова стабільність держави

Два підприємства ACINO, що працюють на вітчизняному ринку, – ТОВ «АСІНО УКРАЇНА» та ТОВ «ФАРМА СТАРТ», за ІІІ квартал 2022 р. сплатили податків та зборів до державного бюджету на суму понад 353 млн грн і входять до реєстру великих платників податків. Разом з іншими учасниками цього реєстру вони формують 60% усiх надходжень до держбюджету.

Робочі місця

Організаційна структура компанії в Україні з початку війни не за-знала змін, усі робочі місця збережені. Станом на сьогодні штат ACINO налічує 840 фахівців, 16 з яких зараз захищають Україну в лавах Збройних сил України. Корпоративне громадянство – це реальні справи співробітників ACINO, які об’єднані спільними цінностями: Довіра. Відданість. Емпатія. Відвага.

Працівники займають проактивну позицію та надають необхідну допомогу населенню. У жовтні вони здали 32 л крові на підтримку пацієнтів Національного інституту серцево-судинної хірургії
ім. М.М. Амосова в Києві. Команда ACINO в Україні продовжує сумлінно працювати на благо нашої держави та її громадян.

Служба комунікацій та зв'язків з громадськістю:
www.acino.swiss

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт