Objective informational resource
for industry professionals

Pharmaceutical Industry review/Фармацевтична галузь, 2022, #2 (91) May

Time to build!

Після 24 лютого 2022 р., коли російська федерація напала на Україну, весь світ об’єднався проти вторгнення і насильства на підтримку народу нашої країни. Адже зрозуміло, що це не просто напад на український народ.  Це війна проти демократичних цінностей, прав людини та миру в цілому.

Відтоді ми почули багато слів підтримки від компаній загалом та в особистих листах від наших партнерів. Провідні фармацевтичні, медичні, машинобудівні компанії, партнери та друзі редакції з усього світу демонструють високу соціальну відповідальність, висловлюючи свою позицію та надаючи гуманітарну допомогу населенню України.

Мільйони гривень, мільйони упаковок лікарських засобів і медичних виробів були відправлені українськими фармацевтичними компаніями як гуманітарна допомога на потреби ЗСУ та народу безпосередньо або на адреси благодійних організацій.

Корпорація «Артеріум» надала гуманітарну допомогу лікарськими засобами власного виробництва на суму понад UAH 17,7 млн.

Фармацевтична компанія «Дарниця» ще до початку квітня безкоштовно передала медичним установам та волонтерським організаціям, які допомагають українським військовим і цивільним громадянам, майже 600 тис. упаковок лікарських засобів за­гальною вартістю більш як UAH 26,6 млн.

Генеральний  директор  ТОВ «ІнтерХім» Анатолій Редер особисто спільно з працівниками Головного управління Національної поліції доставив необхідні препарати на суму понад UAH 270 тис. для тяжкохворих в Одеський військовий шпиталь. І це тільки один із фактів, висвітлених у пресі, – «ІнтерХім» безперервно постачає необхідні ліки та підтримує наших захисників.

Група фармацевтичних компаній «Кусум Фарм» із перших днів війни невпинно допомагає, безкоштовно забезпечуючи лікарськими засобами як лікувальні установи та волонтерські організації, так і безпосередньо пацієнтів. Компанія ініціювала збір і відправку з Індії гуманітарної допомоги у вигляді гостро необхідних наразі лікарських засобів, загальна маса якої становить понад 20 т. Загалом «Кусум Фарм» перерахувала понад UAH 10 млн до Фонду підтримки української армії, а свій корпоративний автотранспорт надала для потреб захисників України.

Акціонерне товариство «Фармак» та Благодійний фонд родини Жебрівських підтримували Збройні cили України ще до початку повномасштабного воєнного вторгнення російських окупантів на територію України і після нього, закуповуючи і передаючи медичне обладнання, захисні засоби, бронежилети, аптечки, лікарські засоби на загальну суму близько UAH 5,8 млн.

Фармацевтична корпорація «ЮРІЯ-­ФАРМ» також узяла для себе головним завданням забезпечення безперервності своєї діяльності, оскільки продукція, яку випускає компанія, життєво необхідна в умовах війни. Адже це препарати для інфузійної терапії та терапії болю, антибіотики, шприци, системи, ватно­марлева продукція тощо. Діяльність «ЮРІЯ-­ФАРМ» сфокусована на двох напрямках – виробництво й дистрибуція, щоб забезпечити достатню кількість препаратів на складах та в аптечних мережах.

Із другої половини березня 2022 р. компанія Acino відновила роботу свого українського фармацевтичного заводу, який на короткий час зупинився через активні бойові дії. В ці важкі для країни часи компанія тісно співпрацює з Міністерством охорони здоров’я, лікувально­профілактичними закладами, благодійними фондами і громадськими організаціями, надаючи великі обсяги своїх товарів. Наразі фармацевтична компанія Acino безкоштовно передала майже 55 тис. упаковок продукції більш ніж 50 медичним установам та благодійним організаціям. Це лікарські засоби з продуктового портфеля Acino загальною ринковою вартістю понад UAH 13 млн для використання, зокрема, в неврології, психіатрії, кардіології, терапії та ендокринології.

З початку війни Biopharma Plasma відвантажила розчини альбуміну на суму UAH 3 024 390 восьми різним контрагентам – як маленьким компаніям, так і благодійним фондам. З 15 березня компанія відновила роботу заводу та налагодила безперебійне виробництво лікарських засобів із наявних запасів плазми. Це дозволяє і надалі реалізовувати продукцію та повністю забезпечувати лікувальні заклади України життєво необхідними препаратами.

Всесвітні виробники обладнання для підприємств фармацевтичної та косметичної галузей також роблять свій внесок. Серед них Alexander Werk, Butler & Partner з партнерами, Glatt, Holder Pharm, Hyve, IMA Group, IMCD Ukraine, Informa  Markets,  IPACK­IMA, IWK  Verpackungstechnik  GmbH, L.B. Bohle, Marchesini Group, MediBalt з партнерами,  METALL+PLASTIC, Mettler Toledo, MG2, PEC Project Engineering + Consulting AG із партнерами, rommelag, Röchling, SEA Vision, Truking Limited, «АЛСІ-­ХРОМ», «Михаил Курако» з партнерами, «Реттенмайєр Україна», «ШимЮкрейн»  і багато інших, які долучилися до цього номера та висловили наміри приєднатися і в наступних номерах журналу. Всі вони сказали своє слово і визначили власну позицію. Наразі ці компанії допомагають фінансово, надають гуманітарну допомогу благодійним фондам або працюють як волонтери там, де потрібні найбільше.

Наша редакція теж не могла лишитись осторонь. Тому разом з компанією «ІНЖЕНІУМ ГРУП» ми створили благодійну організацію «Благодійний фонд «Промислова спільнота України», метою якої є допомога та збір коштів на потреби медичних закладів, а також гуманітарної допомоги для мирних людей. Наразі ми запускаємо збір коштів для придбання дизельних генераторів для потреб лікарень Київської області (м.  Макарів, м.  Буча, м. Гостомель, м. Ірпінь) та іншого медичного обладнання згідно із запитами від інших лікарень.

Частина коштів від розміщення рекламних матеріалів у цьому номері була передана на рахунок фонду. Щиро вдячні партнерам, хто приєднався до такої благородної справи.

Більшість компаній поки що залишились поза межами даного огляду, оскільки роблять свій внесок тихо, але він є не менш значущим для перемоги України. Ніхто не розраховує, що «буде як було», але саме за підтримки всього світу ми точно знаємо, що буде краще!

Ми щиро дякуємо кожній компанії і кожній людині, які продовжують працювати в умовах війни, волонтерити, надавати допомогу нашій країні! З такою підтримкою день перемоги вже дуже і дуже близько!

ТОВ «Агенція професійної інформації», видавник журналу

«Фармацевтична галузь»

За матеріалами https://eba.com.ua/, сторінками в соціальних мережах наших партнерів та читачів

Дізнатися про те, як долучитись і допомогти реальними діями, можна на сайті, звернувшись до редакції.

Save hundreds of lives of Ukrainians by joining the fundraiser:

Charity organization Industrial Community of Ukraine:

Bank details of the organization:
In hryvnia: UA873510050000026005879139991
In dollars (USD): UA083510050000026004879139992
In euros (EUR): UA263510050000026003879139993

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт