Objective informational resource
for industry professionals

Pharmaceutical Industry review/Фармацевтична галузь, 2022, № 3 (92) August

Versatility and reliability: new washing and sterilization models from LAST Technology at ACHEMA 2022

ІНЖЕНІУМ ГРУП є офіційним представником LAST Technology в Україні з 2019 р. Наша компанія обрала італійського виробника з декількох причин.

По-перше, це якість. LAST Technology працює на ринку обладнання з 2013 р. За цей час компанія поставила устаткування у понад 28 країн світу. Усе воно виготовлене із нержавіючої сталі класів 304, 316L або 316Ті залежно від частини. Контактні поверхні механічно поліруються до досягнення шорсткості менш ніж 0,35 мкм. Кожна одиниця обладнання легко оптимізується під по- треби замовника. LAST Technology працює відповідно до міжнародних стандартів, що підтверджено сертифікатами ISO 9001:2015 та ISO 45001:2018.

По-друге, доступність цін. Попри постійний дефіцит сталі та той факт, що виробництво розташоване в Європі, обладнання від LAST Technology залишається у середній ціновій категорії. Наші клієнти цінують виробника за те, що LAST Technology тримає планку якісного обладнання, але за вартістю воно залишається доступним для більшості фармвиробників.

По-третє, обслуговування і комунікація. За три роки співпраці у нас не було жодних непорозумінь із LAST Technology. Вони створюють кожну модель на замовлення відповідно до запиту клієнта, завжди відкриті до діалогу і відповідально ставляться до своїх зобов’язань, включаючи післяпродажне обслуговування.

На ACHEMA 2022 компанія презентує три абсолютно нові моделі: автоклав Premium RSA 3 в 1, мийку UСW Ace-line та термінальний стерилізатор TS-ROTO. Відвідувачі стенда також зможуть побачити стандартний автоклав RSA і дві мийки UCW.

Новинки серед моделей виробництва компанії LAST Technology

Premium RSA 3 в 1

Ця модель – найуніверсальніший тип стерилізаторів серед усіх моделей LAST Technology. В ній поєднано стерилізацію насиченою парою, сумішшю повітря + пари та перегрітою водою.

Машина спроєктована таким чином, що під час стерилізації твердих матеріалів насиченою парою повітря повністю видаляється з камери, аби забезпечити рівномірний розподіл пари та обробку.

Якщо використовують режим повітря + пара, то у камері включаються вентилятори для постійного утворення однорідної суміші. Цей режим призначений для обробки рідин у герметичних пластикових чи скляних контейнерах. Аби запобігти руйнуванню контейнерів під час фази охолодження, в камері підтримується надмірний тиск, щоб збалансувати тиск усередині продукту.

Стерилізація перегрітою водою – це третій процес, доступ-ний у машині. Його застосовують для препаратів у пластикових контейнерах, які деформуються. Аби компенсувати тиск усередині продукту, в камеру вводять стиснене повітря. Перед потраплянням у камеру воно проходить через повністю гідрофобний фільтр із розміром пор 0,22 мк.

Під час роботи з Premium RSA 3 в 1 завдання оператора зводиться лише до завантаження і вивантаження матеріалу та вибору режиму. Всі параметри і процеси контролює точна автоматика, аби запобігати будь-яким помилкам через людський фактор та вчасно повідомляти про несправності.

UСW Ace-line

Цю модель LAST Technology спеціально спроєктувала для виробника стероїдних ліків із метою очищення поверхні від залишків АФІ. Розчин ацетону використовують як розчинник для гідрофобних речовин. Також він малотоксичний і швидко випаровується, тому поверхні швидше висихають.

Однак контакт ацетону з киснем створює вибухову суміш. Також розчин ацетону може самозайнятися при досягненні певної температури. Аби клієнт не проходив через складну систему сертифікації вибухонебезпечного обладнання та не створював спеціальні класифіковані зони для його встановлення, в LAST Technology вирішили піти іншим шляхом та заповнювати камеру мийки азотом. Це інертний газ, який не вибухає і не підтримує горіння.

Під час додаткової стадії інертизації відсоток кисню знижується до такого рівня, що він уже не створює вибухонебезпечної суміші з ацетоном. Додатково під час мийки температуру розчину ацетону підтримують на рівні нижче 45 °C, аби запобігти самозайманню.

TS-ROTO

Цей тип обладнання для термінальної стерилізації використовують у двох випадках. По-перше, коли продукт у флаконах, ампулах або BFS може коагулювати під впливом термічного процесу. Таким чином, обертання може підтримувати постійний рух продукту та уникати його коагуляції. По-друге, коли продукт може розшаровуватися через його  фізико-хімічні властивості. У цьому випадку обертання підтримує гомогенність суміші під час процесу стерилізації.

Оскільки TS-ROTO лише нещодавно випустили, на момент на-писання статті рекламні матеріали щодо моделі були відсутні. Якщо вас зацікавила ця модель, радимо забронювати зустріч із представниками компанії на виставці ACHEMA 2022, аби обговорити з ними усі деталі.

ТОВ «ІНЖЕНІУМ ГРУП»
07400, Україна, м. Бровари,
вул. Гагаріна, 16, оф. 47-48
Моб. тел.: +38 (067) 540-62-20
sliusarenko@engenium.pro

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт