Объективный информационный канал
для профессионалов отрасли

Фармацевтическая отрасль/ Pharmaceutical Industry review, 2022, Спецвыпуск, декабрь

Marchesini Group: внимание к «зеленым» материалам

Фахівці фармацевтичної промисловості зазвичай очікують, що інновації будуть спрямовані на дослідження і розробку нових ліків, але наразі вони все більше стосуються інших аспектів виробничого ланцюжка, особливо упаковки. За останні два роки упаковка фармацевтичних продуктів набула більш важливого значення, ніж будь-коли раніше: транспортування та зберігання антиковідних вакцин і дефіцит сировини спонукають багато компаній приділяти більше уваги використанню матеріалів і можливості пошуку альтернативних маршрутів з огляду на захист навколишнього середовища та збереження здоров’я людей.

Попри те, що сучасні норми встановлюють суворі правила для фармацевтичної галузі, компанії все охочіше впроваджують екологічно безпечні упаковки, здатні забезпечити безпеку та цілісність продуктів, які вони містять. Фундаментальну роль у пошуку екологічно чистих матеріалів відіграють виробники автоматичного обладнання, в тому числі і група Marchesini Group, світовий лідер у розробці та виробництві рішень для упаковки фармацевтичних препаратів. «Стійкість пакувальних матеріа­лів для фармацевтичних продуктів є важливим питанням для наших клієнтів, – коментує Дарран Ка­ріані, менеджер із продажу обладнання для фармацевтики компанії Marchesini Group. – Ми роз­глядаємо кожен запит у цій сфері як велику можливість. Звичайно, щоб досягти хороших результатів, потрібна тісна співпраця між на­шою компанією, виробниками ав­томатизованого обладнання і спе­цалістами, які постачають паку­вальні матеріали, працюючи в синергії з клієнтами».

За останні десять років Marchesini Group інвестувала значні кошти в екологічні рішення, прагнучи розробити автоматичні лінії для поточного виробництва картонних лотків. А це є екологічно чистою альтернативою, яка стає все популярнішою серед клієнтів, оскільки цей тип упаковки такий самий надійний, як і з ПВХ. Це рішення здатне захистити навіть крихкі та дорогі продукти, такі як шприци й ампули, забезпечуючи переваги щодо зберігання і транспортування завдяки їхньому меншому розміру. Для розробки таких систем, що вже доступні на ринку сьогодні та застосовуються все більшою кількістю фармацевтичних компаній, Marchesini Group створила спеціальну команду, що займається розробкою індивідуальних лотків із паперу. При цьому особливо важливим є використання робототехніки на етапах подачі для наступної обробки, відкриття лотка та подальшого вставлення продукту.

Новітня технологія виготовлення лотків із паперу була впроваджена в травні. На виставці Pharmintech у Мілані Marchesini Group представила картонажну машину MA80, призначену для упаковки в картон таких продуктів, як шприци, інгалятори, флакони та туби, зі швидкістю 120 пачок за 1 хв. Тоді ж Marchesini Group також продемонструвала ще дві інноваційні технології, використані при розробці машин, які дають можливість працювати з компостованими матеріалами або переробленим пластиком.

На виставці компанія представила термоформувальну машину FB220, що дозволить замінити ПВХ для термоформування блістерів і лотків матеріалами, які добре переробляються. Завдяки цій машині можна використовувати компостовані матеріали рослинного походження, такі як PLA, придатні для промислового компостування, і R-ПЕТ, ПЕТ, що містить до 80% вторинної сировини.

Marchesini Group упроваджує ці рішення для широкого спектра продуктів і типів упаковки, зокрема і 12-доріжкову пакувальну машину MT1300 виробництва компанії Schmucker. Ця лінія призначена для роботи з пакувальними матеріалами на основі поліпропілену (з ПЕ та без нього), такими як 100% пластикові мономатеріали, що підлягають переробці як OPP або BOPP із металізованим проміжним шаром.

«Рішення Marchesini Group для роботи з матеріалами, альтерна­тивними пластику, мали великий успіх під час обох виставок, які від­булись у травні. Це пов’язане з тим, що представлені нами технології є консолідованими, гнучкими та ефективними, – пояснює пан Каріані. – Клієнти, які вже мали змогу переконатись у перевагах нашого досвіду роботи з паперовими лотка­ми для пакування шприців, ампул і флаконів, були в захваті від пакетів із мономатеріалів без використан­ня пластику. Вони також були вра­жені дослідницькою та дизайнер­ською роботою, що стоїть за наши­ми різними проєктами. Також був великий інтерес до рішень без ви­користання ПВХ – це актуальна тема, над якою ми продовжимо працювати найближчими роками».

Усі інновації в цій сфері стануть частиною великого проєкту «Ве», який охоплює всі розробки Marchesini Group щодо екологічної, економічної та соціальної стійкості. Це виходить за рамки Звіту про сталий розвиток, який компанія публікує на добровільній основі з 2015 р. Вона є більш масштабною ініціативою, націленою на майбутнє, та встановлює цілі, яких потрібно досягти.

www.marchesini.com

X

error

Подобається наш журнал! Розкажи про нас

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Для копіювання будь-ласка увійдіть в свій аккаунт